resim
Umut Bulut
Takım:Sarıyer
Mevki:Santrfor
Yaş:41
Boy:1.84
Uyruk:Türkiye
  • 1247
    takımda hak ettiği değeri alamayan oyuncumuz.

    umut her takımın isteyeceği tarzda bir oyuncu. sahada basmadık yer bırakmaz, pres yapar, rakip takımın oyun kurmasına engel olmaya çalışır, araya kaçar golünü de atar.

    şu anki haliyle de takımımızın forveti (şu anki mevkisi itibariyle sol-forvet) burak'tan daha iyi bir bitirici olduğunu düşünüyorum.

    10 kasım 2013 fenerbahçe galatasaray maçına mutlaka ilk 11'de burak'ın yerine başlamalıdır.

    bunun sebeplerini sıralayım;

    1- fenerbahçe muhtemelen emre-baroni ve topal orta sahasıyla başlayacak. emre ve baroni'nin ilk 30 dakikdadan sonra fizik olarak çöktüğünü ve sahada ruh gibi dolaştıklarını düşünürsek maçın ilk bölümlerinde daha onlar diriyken sürekli önde basmak ve oyun kurmalarını engellemek çok önemli. bu baskı içinde umut'un olması şart.

    2- umut sağ forvet olarak başlarsa bruma'yı sol kanatta değerlendirebiliriz. bunun iki getirisi olacaktır. birincisi bruma uzun süredir maç yapmayan gökhan gönül'ün tam hazır olmayışını çok iyi değerlendirebilir. ikincisi de ileri çıktı mı geri dönmekte zorlanan caner'in kanadındaki boşlukları pek ala değerlendirebilir.

    3- müthiş enerjisiyle sürekli sağa-sola koşular yaparak drogba'ya boş alanlar yaratabilir.

    4- burak'ın kanata inen her topta rakibine faul yaptığını biliyoruz. bunun en bariz sebebi rakiplerine göre daha yavaş ve az teknik olması. bu da bizim hücum oyunlarımızı epey bir aksatıyor. umut o konuda burak'tan hem daha verimli olacak hem de ikinci yarıda duruma göre daha diri ve çevik bir burak izleme şansını bize verecektir.

    5- 100. golü atmak her oyuncuda gereksiz bir stres yaratır. zaten burak son vuruşlarda stres manyağı olmuşken onun yerine en azından belli bir süre iyi bir alternatif olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın