2013-14 Türkiye Süper Lig 11.Hafta Maçı
19:00 Ülker Stadyumu
2 - 0
  • 120
    objektif olarak bakarsak ruzgar fenerin arkasında ve onların kazanması normal gorunuyor. hatta daha once de belirtmiştim eksiklerimiz de var ve yenilmezsek iyi sonuc derim diye dusunuyorum yani berabere kalırsak ahlayıp vahlamam takımın suanki performansına baktıgımda. ama bugun gördükki suyun karşı yakası mayışmaya başlamış bile. yani oncesinde yazdıgım cumleler manasını kabetti demektir bu. ve bizim için hayra alamettir bilesiniz:)

    cunku derbiler hep baska olmustur. bir takım havaya girdiyse eger diğeri ona o havayı zehreder cogu zaman. hatırlayalım yıllar sonra tarihimizin en kotu doneminde hagi yonetiminde tek forvet pino oynarken fenerlilerin devre arasında dualar ederken goruntulerinin haber oldugu ve sanssızlıgımız yada fener balının yine devrede oldugu icin berabere biten bir mac vardı. o mactan once herkes yine fark olacagını, fenerin bizi ezecegini soyluyordu. ama oyle olmamıs hatta galibiyeti galatasaray kacırmıstı. yada bir benzeri olan 2000 sezonundaki o mukemmel sezonunmuzda hala herkesin hatırladıgı johnsonun goluyle onların aldıgı fenerbahce macı örnegi. iki taraf icin de bu örnekler cogaltılabilir bu sekilde.

    yani diyecegim o ki, bu maclardan once ruzgarın bir takımın arkasında olması yani bariz favori gosterilen bir takımın olması pek bir sey degiştirmiyor. taktik teknik işlerinin de yetersiz oldugu, yürekle oynanan maclar fenerbahce galatasaray macları. ve acıkcası savastan hallice maclar oldugunu hepimiz biliyoruz. yani sneijdermiş, drogbaymış, eboueymis, rieraymıs isimler değil de o atmosferde kazanma askıyla dolu oyuncular onem kazanıyor. yani eksiklerimiz var, tekrar kaosa girmek icin de cok kritik bir mac ama 11 tane inanan adam olursa o gun sahada, karsı tarafın burnu havada, rehavetten mayışmaya başlamış oyuncularının feleğini şaşırtabilir.

    onlar sevinc provaları yapsın varsın, gülün geçin. siz sahada sevinenler olacaksınız. taktiklerden sıyrılın, yüreğinizle oynayın. galatasarayın onurunun kırılmasına izin vermeyin. derbiler farklı olur, bunun da farklı olacagına dair bir his doldurmaya basladı bile simdiden yüreğimi.

    ek olarak: kadıkoyde üstümüzde baskı olduguna zerre inanmıyorum. bilmemkac yıldır kazanamayısımız hic aklıma gelmiyor nedense biri bahsetmedikce. son yıllarda kadıkoyde fenerbahcenin bize karsı üstün oldugu da sadece bir palavradır. son yıllarda hep bizim galibiyeti kıl payı kacırdıgımız maclar oynandı o sahada. (gecen yılın sampiyonluk sarhosu galatasarayını dışında tutuyorum bu genellemenin)
App Store'dan indirin Google Play'den alın