2013-14 Türkiye Süper Lig 11.Hafta Maçı
19:00 Ülker Stadyumu
2 - 0
  • 116
    hıncal uluçun bir tespiti vardır, aslında bizim de son 17 yılımızın özetidir. fener iyi galatasaray iyiyse fener kazanır, fener iyi galatasaray kötüyse fener kazanır, fener kötü galatasaray kötüyse fener kazanır, galatasaray iyi fener kötüyse bazen galatasaray bazen fener kazanır.

    bir kere kadıköy demek fenerli oyunculara dokunulmazlık demek, ersun yanal da zaten rakibinin hızlı çıkmasını faul ile engelleme hikayesini muhtemelen keşfedip futbolun içine eden adam. yani bu maç öyle kontraya çıktık, düşürdüler nerede kart falan filan bolca olur ama fenerbahçe maçı onbir kişi tamamlar. onlara çıkmayıp bize çıkan kartlar neticesinde birinin şalteri muhtemelen atar ve bir bu maçı onbir kişi bitiremeyiz. bülent yıldırıma değinmiyorum bile, soyadı kadar aziz hakemdir.

    adamlar takım olarak formdalar. kondisyonları üst düzeyde. evet bal mal maçları son dakikada kazanıyorlar ama son dakikada gol kovalayıp atmak da bir kondisyon bir konsantrasyon gerektiriyor. ersun erken yükler takımlarını ve muhtemelen fenerbahçe ligin ikinci devresi bol sakatlı, maçın 50 dakikasını çıkaramayacak bir takım olacak ama o zamana lig bitmemiş olur inşallah. biz ise kondisyon olarak kendimizi yeni yeni buluyoruz. hala 90 dakikayı çıkaracak durumda da değiliz. konsantrasyon desen bir takım bursa gibi deplasmanda sonuca odaklanmış 90+2'de gol yedikten sonra maçı çevirecek kadar konsantre öbürü ise yüzde yüzlük altı pozisyonun birisini bile kopenhag kalesine gönderemeyecek kadar laubali.

    adamların sezon başından gelen sistemleri var, biz daha yeni sistem oturtuyoruz falan filan. yani kağıt üzerinde fenerbahçe her yönüyle galatasaraydan iyi durumda.

    iki şey hariç, bir bireysel yetenekler, iki teknik direktör. eğer sneijder oynarsa, melo gaza gelmezse, selçuk sorumluluk alırsa, drogba normal gününde olursa, burak da azıcık konsantre olursa herşey değişir bu maçta. bu meseleler mental meseleler, selçuk mesela kopenhag maçında biraz biraz sorumluluk almaya ileriye pas yapmaya çalıştı, bunu yapacak kalitesi de var. mancini selçuğu kafa olarak nasıl hazırlayacak çok önemli. melo desen bu maçlarda biri kırmızı görecekse en büyük aday bir, biri rakibe asist yapacaksa en büyük aday iki. inşallah biraz kontrollü oynar. sneijder bu takımın hücum gücünün en az yüzde 70'i o oynarsa ben inanıyorum ki çok keyifle maç seyredeceğiz. drogba için birşey demeye gerek yok, başına bir terslik gelmesin yeter. burak da inşallah biraz gole konsantre oynar.

    bir kere saçma sapan bir gol yiyeceğimiz neredeyse kesin. kalede muslera önünde eboue chedjou dany riera da olsa yiyeceğiz, kalede eray önünde sabri gökhan semih hakan olsa da. eğer sneijder oynayacaksa melo selçuk sneijder bruma drogba burak hepsini sürmek lazım. sakatlar falan bakınca eray sabri chedjou semih riera gibi bir geriyle çıkmak lazım. beklerin hücum katkıları önemli o yüzden danynin akıldan geçmemesi gerek. oyunu rakip alanda oynamak ama kontrollü olmak lazım. salak top kayıplarıyla 3 - 4 tane yersin yoksa fenerden. son on dakikaya da en az iki farklı önde girmezsen kazanamazsın bu maçı.

    çok zor maç olacak, kağıt üzerinde kazanmamız çok zor ama futbol kağıtta oynanmıyor. özellikle de sneijder oynayabilecekse ben kadıköy efsanesinin son bulacağına inanıyorum. mancini böyle maçların kurdudur zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın