2013-14 Türkiye Süper Lig 11.Hafta Maçı
19:00 Ülker Stadyumu
2 - 0
  • 109
    öncelikle şu bilmem kaç maçtır kadıköy'de kazanamadığımız maçların istatistiklerini paylaşalım;

    (bkz: 6 mayıs 2001 fenerbahçe galatasaray maçı) 2-1. goller: ali güneş '12 yusuf şimşek '52 - suat kaya '75 (hiç unutmam annem maç öncesinde, suat'ın bugün golü var demişti. ne alaka demiştim, hem de ilk 11 de başlamamıştı, ama girdi attı vallaha)
    (bkz: 16 şubat 2002 fenerbahçe galatasaray maçı) 1-0. goller: milan rapaiç '27 (meşhur 4 kırmızı kartlı maç)
    (bkz: 6 kasım 2002 fenerbahçe galatasaray maçı) 6-0. goller: tuncay şanlı '8, ariel ortega '38, serhat akın '68,'75, ceyhun eriş '78, ümit özat '86. yazarken yoruldum yeminle.. 6 tane yenir mi ya?
    (bkz: 29 şubat 2004 fenerbahçe galatasaray maçı) 2-1. goller: mert nobre '17 mehmet yozgatlı'85 - ömer erdoğan '28 (adamlar 4 yılda bir olan 29 şubatta bile koymuşlar arkadaş...)
    (bkz: 22 mayıs 2005 fenerbahçe galatasaray maçı) 1-0. goller: mert nobre '65 (adamlar bu maçla şampiyon oldu. halbuki bir önceki hafta ankaragücü bunları ankarada yenmişti ama biz aynı gün ve saatte mal gibi gençlerbirliğine sami yen'de yenilmiştik a.q. hatta o maçta o dönemde çok formda olan, baliç'in bağlar kopmuştu yanlış hatırlamıyorsam.. eski açık sarı desene'de bir sahne vardı, baliç o maç sonrası soyunma odasında tedavi oluken ağlıyordu.. ne kötü ya.. bir de ribery oynuyordu, 5-1'den iki hafta sonra yenildik)
    (bkz: 22 nisan 2006 fenerbahçe galatasaray maçı) 4-0. goller: stephan appiah '12, fabio luciano '20, alex de souza '70, nicolas anelka '74. işte bu maç.. 6-0'dan daha çok ezilmiştik..öyle böyle ezmedi adamlar... ferhat sol, uğur sağ bek başlamıştı. maç başında neco ve kral 2 gol kaçırmıştı diye hatırlıyorum.. sonrası karanlık bende..ama noldu 3 hafta sonra ? (kalk appiah.. kalk.. allahın dediği olur... 16 dakika.. mustafa keçeli.. sarıyla kırmızıyla alnımızın akıyla...)
    (bkz: 2 aralık 2006 fenerbahçe galatasaray maçı) 2-1. goller: alex de souza '24, mateja kezman '26 - ümit karan '54 ikinci yarı iyi oynamıştık.. bu maçta da, hasan şaş'ın daha sonra saba tümer'le olan programında anlattığı (ergün abi'nin kıçına çarptı girdi) olay vuku bulmuştu.
    (bkz: 8 aralık 2007 fenerbahçe galatasaray maçı) 2-0 goller: semih şentürk '5, deivid de souza '56. kalli değişik bir kadro ile çıkmıştı.. galiba hakan'la ümit yerine, serkan çalık ve 30 cm nonda oynamıştı.. sonuç gene hüsran.. ama şampiyon olmuştuk ancak, yeniçeriler türemiş, hoca kovdurmuştu..sıkıntılı süreç başladı.
    (bkz: 9 kasım 2008 fenerbahçe galatasaray maçı) 4-1 goller: selçuk şahin '7, emre aşık kk '28, diego lugano '48, deivid de souza '89 - cassio lincoln '2 (hatıralar sarmış 4 1 yanımı ve tanınmamak için turuncu giydiler ama nafile, geyikleri - ayrıca bu maça kadar ,eğer kadıköyde ilk golü atarsak kazanırız diye düşünüyordum ama nafileymiş bir de deivid son golü atıp ağlamıştı, hatfa içi benfica'ya koymuştuk, bir gazla çıkmıştık.. unutmadan baros'u kaybettik)
    (bkz: 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı) 3-1. goller: alex de souza '13,'55, daniel guiza '89 - hakan balta '58 (allahın guizasından, topukla gol yedik. ayrıca çok formda olan keita'yı carlos, tecrübesi ile durdurmuş.. maç boyunca bir kez çalım yemişti.. zaten o çalımdan sonra tecrübesi ile keita'yı oyundan attırmıştı..ulan neler çekmişiz be)
    (bkz: 24 ekim 2010 fenerbahçe galatasaray maçı) 0-0. maç öncesi hagi ve tugay gelmiş. ama rezil bir durumdaydık.. her fenerli handikap oynamıştı evi arabayı satıp.. ben de tabii ki maç öncesi sorsalar, 3-0'a razıysan maç oynanmasın diye,öpüp başıma koyardım... ama çok iyi oynadık.. ama yine kazanamadık.. sabri eşeğe kadıköye binmişti... dia ile olan pozisyonda
    (bkz: 17 mart 2012 fenerbahçe galatasaray maçı) 2-2. goller: moussa sow '10, alex de souza '15 - johan elmander '35, hakan balta '83 yorum yapmama gerek yok. her şey klasik bir kadıköy derbisi gibi başladı.. ama ulu johan, selçuk, melo, ujfa sağolsun.. oradan çıktık. en büyük pay imparatorun.. ama son dakika kaçan gol.. kadıköyde bizim asla kazanamayacağımızın göstergesiydi....
    (bkz: 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı) 0-0. fenerbahçelilierin, "sahasında kupa kaldırdığımın çocukları" lakabını aldıkları maç.. akıllara geldikçe gözleri dolduran. bize karşı her türlü güçlüğü ve zorluğu geçişimizi, kısacası "galatasaray istediği her yerde, istediği her sonucu alır" tezini kanıtlayan maç.
    (bkz: 12 mayıs 2013 fenerbahçe galatasaray maçı) 2-1. pierre webo '33, '36 - burak yılmaz '25 (p). kadıköy'e her işimizi halletmiş, ve son derece lakayıt şekilde, elmander'i, baklava orta saha'nın en ucunda kullanarak oynamıştık. bu kötü oyuna rağmen, son dakikalarda, amrabat kral'a harika bir pas vermiş fakat geçen sene benzer bütün pozisyonları gol yapan kral, bu golü konsantrasyon düşüklüğünden atamıştı. ve yine yenilmişti

    bu geçmişimiz, son haftalardaki iki takımın durumları, fenerbahçe balı, bülent yıldırım ve benim şahsi fikrim ve kadıköy deplasmanlarından aşırı korkan yapım * göz önünde tutulunca, 4-1 gibi bir skorla kaybedeceğimizi düşünüyorum.
    istatistiklere bakınca genelde, ilk kalemize gelen top bu sezon ve nerdeyse her kadıköy derbisinde gol oluyor. bu nedenle ilk 10 bilemediniz ilk 25 o olmazsa ilk 35 dakikada en kötü ihtimakle ilk yarıda gol ve goller yeriz.
    kısacası hiç ama hiç umutlu değilim. ama maçtan önce hatim de indiricem, dua da edicem, abdest de alıcam.. lakin çok korkuyorum. allah sonumuzu hayır etsin..
    sakın ha, şom ağızlı, böyle taraftar mı olur, bu kadar korkulur mu, we have drogba demeyin bana.. beyler orası kadıköy.. çıkış çok zor.
    ama göt olmak dileğiyle.

    (unutmadan maç oynanmadan 2-0'a razı mısın deseler, yine öper başıma koyarım.)

    bari güzel bir istatistik ile bitireyim, fenerbahçeyi kadıköyde yendiğimiz son maçta kalede mehmet bölükbaşı vardı..
    lan yoksa.... ???
App Store'dan indirin Google Play'den alın