resim
Roberto Mancini
Görev:Teknik Direktör
Takım:Suudi Arabistan
Yaş:59
Uyruk:İtalya
  • 558
    öncelikle gelmeden önce hakkında deli gibi ön yargım vardı, daha dogrusu dısardan takip ettiğim kadarıyla mancini bende o yargıyı olusturmustu. basarılarının daha cok sans faktoru ile alakalı oldugu dusuncesine sahiptim dürüst olmak gerekirse.

    gelelim 3 haftadır manciniyi izledikten sonraki dusunceme; bu adam bi kere kendinden önceki orneklere benzemiyor. rijkaard ve del bosque gibi sohretli teknik direktorlerden bahsediyorum. onların ne buyuk hatası bildiklerini okumaktı. takımı keskin sablonlarda oynatma cabası. yani takıma göre sistem değil sisteme göre takım dizme takıntısı. reijkaard inatla 4 3 3 oynatırdı ya hani, elinde sarp barıs ozbek ve ayhan oldugu donemde dahi. bu tarz hatalara hic dusmedi mancini. mac icinde de tek bir sablona baglı kalmıyıp fatih terim gibi zaman zaman 4 4 2ye zaman zaman da 4 2 3 1e yani farklı dizilimlere dönüyor. bu da önemli. burdan da su sonuc cıkıyor ki bu adam akıllı.

    bakın hala genel bir yargıda bulunmuyorum, temel özellikleriyle ilgili tespitler yapıyorum mancini hakkında. cunku henuz genel bir yargıda bulunmak cok zor. acıkcası bizi acaip mutlu eden cl grup 2. macı olan juventus macı var; basarılı bir savunma yapmamıza ragmen hucum acısından cok kısır oldugumuzu kabul etmemiz gerekir 2 gol atmamıza ragmen. ancak o macın mottosu "ne yap et ama yenilme" idi ve mancini de bunu basardı. o mactan almayı basardıgı 1 puan bize muhtemelen 2. turun kapısını acacaktır ve önemli bir basarıdır. sonrasında akhisarda kotu bir oyun gostermemize ragmen ligdeki ilk macı ve zorlu bir deplasman oldugu icin hocaya o deplasmandaki puan kaybından dolayı yargılamıyorum. sonrasında ligde kazanılan karabuk macı nispeten toparlamıs ama hala acaba dedirten bir galatasaray goruntusu verdikten sonra clde kopenhag karsısına cıktı. bu macta acıkcası uzun yıllar sonra ilk kez rahat bir avrupa macı seyrettirdi bana mancini. cok cok iyi bir oyun ve kazanılan 3 puan vardı. ve sonrasında ligde kayserispora atılan 4 gol ve ustuste gelen 3. galibiyet.

    mancini son 3 mac kazanarak hem bize hem de kendisine nefes aldırdı. ancak kopenhag ve kayseri takımları seviye olarak cok kotu durumdalardı kabul etmek gerekirse. mancininin hakkını yemek adına soylemiyorum bunları yanlıs anlasılmasın, gercekten zayıf iki takıma karsı oynadık. ama baska bir acıdan bakarsak da totalde 7 golle rahat bir sekilde kazanmayı bildik, onemli olan da bu.

    simdilik mancini kararlarını verirken dusunerek hareket ettiğini ve kolay takımlara karsı net oynatacagını bize gosterdi. ama önemli olan kıyas simdi baslayacak. ilk yarıyı zirvede yada zirvenin 3 4 puan gerisinde bitirmesi manciniyi övmemiz yada elestirmemiz icin zemin teskil edecek. dediğim puanlar basarı gostergesi olacak benim acımdan en azından. ligdeki zorlu maclar karsısında nasıl sonuclar alacagını gordukten sonra da bize cag atlattı yada atlatacak yazacagız. yada yerecegiz. ama hala bunları demek icin erken. suan icin "destek olmamız gerek" seviyesinde yorumlar yapmalıyız, keskin konusmak yerine. ancak acıkca soylemem gerekirse galatasarayın basındaki mancini suana kadar iyi yolda ilerleyecegimiz sinyalini bize yansıtıyor.

    sezarın hakkı sezara, su 4 haftalık surece baktıgımızda gayet iyi bir baslangıc yapmıstır. ligin devre arasında daha da guzel seyler yazabilmeyi diliyorum, basarılar sinyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın