• 125
    bu seferki bambaşka :(

    --- alıntı ---

    fenerbahçe rekoru patlattı!

    2 mayıs 2013’te oynanan benfica-fenerbahçe uefa avrupa ligi rövanş karşılaşması, elektrik tüketimini patlattı. ilk maçı 1-0 kazanan fenerbahçe’nin finale yükseleceği umuduyla tv’nin karşısına geçenler, fenerbahçe’nin elenmesine rağmen o akşam uyumayıp gece geç saatlere kadar programları izledi. maça olan bu ilgi elektrik tüketimini de 1200 mw’ye kadar yükseltti.

    enerji ve tabii kaynaklar bakanı taner yıldız, elektrik tüketimine ilişkin olarak pazartesi günü bakanlar kurulu’nda ilginç bir sunum yaptı. radikal'in haberine göre, elektrikte arz-talep dengesini anlatan yıldız, elektriğin yaşam aktivitelerinden birebir etkilendiğini ifade etti. yıldız, akşamları insanların sofralarda toplanmasının elektrik tüketimini azalttığını vurguladı.

    ilk sahurda tüketim artti

    yıldız, ramazan ayında ilk sahurda tüketimin belirgin bir şekilde arttığını ancak daha sonra iftarlarda azaldığını söyledi. maçlarda da tüketimin arttığına dikkat çeken yıldız yaptığı sunumda, ‘yaşam ve elektrik kullanım ilişkisi’ni anlatırken çarpıcı örnekler verdi. resmi tatiller, sosyal aktiviteler ve önemli futbol maçlarının elektrik talebini anlık olarak etkilediğine işaret eden yıldız, “bu yıl ramazan ayında sahura kalkılan ilk gecede, tüketimin bir önceki güne göre belirgin bir şekilde arttığı görüldü (3500 mw). akşamları insanların sofralarda toplanması bireysel elektrik tüketimini azalttı (750 mw)” dedi.

    fenerli 2 mayis'ta uyumadi

    2 mayıs 2013 perşembe akşamı oynanan benfica-fenerbahçe maçında tüketimin belirgin bir şekilde arttığına dikkat çeken yıldız, “bu artış geç saatlere kadar devam etti (1200 mw). o akşam insanlar uyumak yerine maçı ve maç sonu programları izledi” dedi. hayat tarzı bireyselleştikçe elektrik tüketiminin arttığını vurgulayan yıldız’ın verdiği rakamlara göre 2002 yılında bir hanede 3,95 kişi yaşarken, bu rakam 2012’de 3,81’e indi. yıldız, özellikle batı bölgelerinde insanların tek kişilik evlere çıkmasının, kişi başı gelir artış hızından daha hızlı elektrik tüketim artışına neden olduğunu ifade etti.

    122 milyar dolarlik yatirim gerek

    yıldız, 2012 yılı türkiye toplam elektrik üretiminin 240 milyar kwh, şebeke uzunluğunun toplam 1,1 milyon km’ye yaklaştığını belirterek, “elektrik şebekemizin uzunluğu ile dünya ’nın çevresi 28 kere dolaşılabilmektedir” dedi. yıldız, elektrikte arz güvenliğinin sürdürülebilir olması için 2023 yılına kadar 122 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

    --- alıntı ---

    http://ekonomi.haberturk.com/...ahce-rekoru-patlatti
App Store'dan indirin Google Play'den alın