• 17109
    --- alıntı ---
    galatasaray’ın dün geceki gibi bir oyuna, gollere, coşkuya, mutluluğa, rahatlamaya çok ihtiyacı vardı. özlediklerine hep birlikte kavuştular.
    mancini’den drogba’ya, melo’dan sneijder’e, bülent tulun’dan ünal aysal’a kadar.
    kuşkunuz olmasın, o maçı uzakta evinde ekrandan izleyip mutlu olan eski dostlar da var!
    kopenhag karşısında gerçek bir baskın futbolu oynadı galatasaray. çok çabuk pas trafiği ile, hızlı driplinglerle, sürpriz bindirmeler ve kanat ataklarıyla rakibini baştan itibaren sindirdi, bunalttı ve adeta ezdi. tüm bunlar ilk 45’te oldu. danimarka takımının fizik gücü, boy avantajı biliniyordu. o yüzden mancini, çabuk adamlardan kurulu bir onbir belirlemişti. riera’yı pas geçmiş, sağ ayaklı dany’yi sol bek olarak tercih etmişti. savunmasında minimum hata ile oynadı galatasaray. onların hata yaptığı yerde “örtücü” melo yetişti.
    asıl zenginlik ev sahibinin sağ tarafındaydı... eboue ile bruma önlenemez ortak kanat ataklarıyla kopenhag savunmasını çökerttiler. eboue’nin iki asisti, sneijder ve drogba’yı muhteşem gollerle buluşturdu. ilk golde zorunlu sol bek dany’nin sağ kanada gelip drogba ile birlikte pres yaparak rakipten kazandıkları topu muhteşem bir orta ile melo’nun kafasına göndermesi, gecenin açılış sürpriziydi.
    mancini, sneijder’i kısa zamanda kazanacağını söylemişti. epey yol aldığını gördük dün. daha çok koşarak, oyunun içine girip sorumluluk üstlenerek, hücumda ve savunmada rol alarak gerçekten alkışı hak etti.
    bu maçın en dikkat çeken adamı burak yılmaz... maça solda başladı. ilk kez ofsayta düştüğünde dudaklar büküldü. ama farklı bir emekçi portresi sergiledi. çok koştu, faul aldı, pres yaptı, top kazandı, gol pozisyonlarına girdi. en az iki golü kaçırdı... ikisinde de talihsizdi. ama biz onun emeğine, harcadığı efora saygı gösterdik. gecenin tek talihsizliği, claudemir’in attığı goldü. dördüncüyü, beşinciyi kaçıran galatasaray o golü yememeliydi.
    mancini, juventus’tan alınan beraberliğin üzerine, kopenhag’ı yenerek takımının gruptaki statüsünü yükseltti. yedi maç sonra gelen şampiyonlar ligi galibiyetiyle galatasaray ciddi biçimde gruptan çıkma şansı elde etti. yeter ki deplasmanda kopenhag’a yenilmeden dönsün ve juventus’u da arena’da alt etmeyi başarsın!

    --- atilla gökçe ---

    http://skorer.milliyet.com.tr/.../1781567/default.htm
App Store'dan indirin Google Play'den alın