• 109
    (bkz: 23 ekim 2013 galatasaray fc kobenhavn maçı)
    --- alıntı ---
    real madrid maçının ilk yarım saatini düşünün. galatasaray o yarım saati 3-0 önde kapatamaz mıydı?

    şüphesiz bazen şansa ihtiyaç duyarsınız. o gece iyi oynadığı bölümde skor üretemeyen galatasaray, konsantrasyon ve inancını kaybettiği bölümde çözülüp fark yemişti.

    dün başlangıçtaki baskının meyvesini toplayınca sonraki skorsuz saatin günahından söz etmeye gerek kalmadı.

    son birkaç maçtır eksikliği net hissedilen kanatların bu kez iyi çalışmasına ortada melo’nun beş, selçuk’un 4 buçuk yıldızlık oyunu eklenince önde muazzam bir pas trafiği yaratan galatasaray tek devrede işi bitirip geri çekildi.

    juventus maçına sağ ön tarafta riera ile başlayan mancini’nin kopenhag karşısında sol bek mevkiinde dany’yi görevlendirmesini sürpriz sayamazsınız. normalde saysanız bile mancini döneminin ilk günleri itibarıyla asla sürpriz değil.

    bazı adamları bilindik mevkileri dışında test ederek potansiyel gücü arıyor. dany öne çıkmayı seven bir oyuncu, bunu geçen yıl hovardaca öne çıktığı birçok maçta görmüştük. bilerek ya da bilmeyerek onun gizli zaafından fayda çıkardı. juventus maçında sağ önde bocalayan riera’nın günahına ortak ettiğimiz mancini’nin fitili ateşleyenin dany olması nedeniyle takdiri de hak etmesi gerekiyor. adalet bu. sağ kanada koşusu ve gole katkısını eboue’nin o kanadı iki kez kullanmasıyla gelen iki gol izledi. böyle dönemlerde ve böyle erken çözülmesi gereken maçlarda ilk hareket önemliydi ve bu hareketi kendisinden maçın en kötü adamı olması beklenen dany’nin yapması değerli bir detaydı.

    son üç maçında kanatsız bir takımın kopenhag savunmasının sağını yıkıp geçmesi bir bakıma hasarlı bölgeye yapılan eleştirilere isyan kıvamındaydı.

    terim döneminin maça iyi başlayan galatasaray’ını izledik. galatasaray içerde avrupa maçlarına büyük tempo ve baskıyla başlıyor, gol bulursa işler iyi gidiyor, bulamayınca sıkıntı çığ gibi büyüyordu. dün öyle olmadı. geçen yılki tüm şampiyonlar ligi maçları ve son real madrid maçının bir benzeriydi. real maçının yarım saatindeki baskı ve top kullanımı kalite olarak daha iyiydi ama kopenhag karşısında o eforun yarısı bile üç gol bulmaya yetti.

    dün akşam galatasaray kendisinden katbekat kötü bir takım karşısında, şampiyonlar ligi kültürü açısından fark attığı kopenhag karşısında tek devrelik iştahıyla, tüm mevkilerin oyuna aynı ölçüde katılma becerisiyle sonuca gitti.

    kopenhag deplasmanında gelecek üç puanla bu gruptan çıkılır..

    --- okay karacan ---

    http://www.zaman.com.tr/...t-yetti_2156226.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın