• 659
    (bkz: 23 ekim 2013 galatasaray fc kobenhavn maçı)
    --- alıntı ---
    g.saray 8 yabancı ile çıktığı maçta kopenhag’ı daha ilk yarıda paramparça etti. kabul etmek gerekir ki cim-bom’un en büyük sorunu 6-0-4 kısıtlaması. kadronun gerçek gücü ve potansiyeli 8 yabancı ile çıktığı maçlarda daha net ortaya çıkıyor.

    kopenhag gibi bir takıma karşı baskı ile ev sahibi olduğunu hissettirerek agresif başlamak çok önemli idi. g.saray maçın başlama düdüğü ile birlikte kararlılığını rakibe hissettirdi.

    çok iyi baskı yapan ve hücumda kanatları çok iyi kullanan sarı-kırmızılı takımda burak haricinde herkes ilk 45 dakikada mükemmel bir futbol ortaya koydu. burak ise kaleye uzak oynamanın sıkıntılarını yaşadı.

    roberto mancini geldikten sonra sneijder farklı bir kimlik ile oynuyor. dün gece izlediğimiz hollandalı 2010 yılındaki süper performansından görüntüler ortaya koydu. “drogba nerede?” derken fildişili süperstar vatandaşının asisti ile sahne aldı. eboue de melo ile birlikte gecenin harika isimlerinden biri idi.

    mancini, eboue’nin hücumdaki patlayıcı gücünü bir silaha dönüştürmek için dany’yi sol bek oynattı ve bu plan başarılı oldu.

    italyan teknik adamın kariyerindeki tek eksisi devler liginde aldığı olumsuz sonuçlardı. ancak mancini, g.saray ile şampiyonlar liginde çıktığı 2 maçta da büyük işler başardı. alanı çok iyi daraltan g.saray sahaya iyi yayıldı ve topu da hızlı dolaştırdı. sadece hücumda değil savunmada da organize olan cimbom, burak yılmaz biraz daha becerikli ve güvenli olsa hak ettiği daha farklı skoru da elde edecekti.

    şampiyonlar ligi’nde bu kadar görkemli bir futbol ile böylesine farklı bir galibiyet almak büyük olay. ancak kopenhag’daki maç bu kadar kolay olmayacaktır. oradan alınacak bir galibiyet temsilcimizi bir üst tur için avantajlı hale getirecek.

    --- güntekin onay ---

    http://haber.gazetevatan.com/...bi/578353/4/yazarlar
App Store'dan indirin Google Play'den alın