• 10
    galatasaray sözlük maç başlıkları kısmında sıklıkla kullanılan cümle.

    baştan söyleyeyim, bir çok arkadaşıma kombinemi veya maç biletini ücretsiz vermiş biriyim, asla da kombinemi gişe fiyatından falan vermedim. hatta tarafıma bedelsiz gelen telekom davetiyelerini fenerbahçe maçlarında dahi arkadaşlarımla paylaşacak kadar da cömertim, baştan belirteyim.

    düşünüyorum, sezon başı binbir stres, ondan bundan kart dilenmece, sağdan soldan para bulmaca denk getirip bir kombine alıyorsun, gidemediğin bir maç olunca da, arasa bile bilet bulamayacak bir taraftara bilet bedelinden veriyorsun. ha desen ki adam her maç bilet fiyatından satıyor, amenna. ama örneğin gidemediği beş maç için, zaten baştan parasını ödediği koltuğunu kiralamış ne var bunda, anlamıyorum. ha dersen ki bilet fiyatı çok yüksek, kale arkasının tamamını kombinbe olarak satan zihniyet hatalı demektir. ayrıca bir yandan da kombine ucuz demektir.

    ortalama bir kale arkası kombinesi 750 tl. saha kapanmazsa 18 lig maçı ortalama 50 tl'den 900 lira. saha kapanırsa gidemediğin maçın parasını burada ahkam kesen arkadaşlar da, ünal baba da karşılamıyor.

    diyelim ki adamlar karaborsacı, şampiyonlar ligi 3 maç garanti, gerisi şüpheli. yani her maçı gişe fiyatından satsan, kombineyi almak için uğraşmana değecek bir para kazanamazsın. ayrıca akhisar maçında da kombineni bedava versen gidecek adam bulamazsın. e demekki gişe fiyatından kombine kiralayabilir diyerek kombine alan adamın kar etmek gibi bir derdi olamaz. e nedir derdi; baştan 45000 kombine satıp, geri kalan kombineleri paket olarak satışa sunduğu için zaten kıt olan maç biletini bulamayan, karaborsacının kucağına oturmak üzere olan bir şahsın maça gitmesini sağlarken, önceden parasını ödediği koltuğunu da para karşılığı kiralayarak, kombine için baştan ödediği paranın yükünü hafifletebilir.

    ayrıca bu başlıkta yazılanlara bakınca ne var bunda ve neden bu kadar karşı çıklıyor anlamak da mümkün değil. hani kapitalizm öldü, sosyalizm kuruldu da haberimiz mi olmadı anasını satayım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın