resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3956
    ilgili giride (bkz: #1321685) 4-3-1-2 diziliminin selçuk inan'ı eskisinden daha az efektif kıldığını anlatmıştım. wesley sneijder için dizilimdeki "1" olduğu için bu geçerli değil fakat; kanatları iyi işleyen bir 4-2-3-1'de wesley de bu dizilimdekinden çok daha efektif olabilir. çünkü; kendisi ile selçuk inan'ın meziyetleri bir noktada kesişiyor. stiller pek benzeşmese de her ikisi de doğru koşuyu yapan -yapma ihtimali olan- adamlara pas göndermekte ustalar ve iyi işleyen kanatlar bu meziyeti sergilemek için en uygun bölgeler. bir de elimizde bruma gibi bir cevher varken; sanırım artık bunu deneme zamanımız iyiden iyiye yaklaşıyor. buradaki açmaz, diğer kanatta sırıtmadan oynayacak fit bir yerli açık oyuncusu. her ne kadar bencilliği çok gözüme batsa da; tipoloji açısından gökhan töre sanırım bu oyuncu biçimi için mevcut yerli kanat oyuncuları arasında en ideal gözükeni. işin aslı; kendisinden zerre haz etmeme rağmen, gerçekten çalışkan bir zihin yapısına bürünse aydın yılmaz dahi işlerlik kazandırabilir bu sisteme. en azından türkiye'de oynayacağımız maçlar için yapabilir bunu, tabii ki; öyle yata saklana maçı tamamlamayıp tırmalayarak oynarsa.

    velhasılı kelam; drogba-burak ikilisinin yarattığı bir açmaz var ortada. bu açmaz konusunda ne burak, ne de drogba suçlu; ikisi de çok kıymetli futbolcular. burak yılmaz için aksinin düşünenleriniz olacaktır, onlara da türk futbolunun üzerine kabus gibi çöken yabancı kısıtı konusunu baz almadan denklem kuramayacaklarını hatırlatmak gerekli sanırım. zira; bu şartlar altında bir önceki sezon ligde yirmi dört gol atıp sekiz de asist yapan, şampiyonlar ligi'nde sekiz gol atmış bir yerli oyuncu kıymetlidir. hem de çok kıymetlidir.

    galatasaray futbol takımının mevcut kadrosu paradoks fabrikası bir kadro ne yazık ki. kadro yapılandırılırken plansızca hareket edildi, bunda şahsi kanaatimce bu kadronun mimarı olarak bildiğimiz fatih terim'den ziyade yönetimin payı var. drogba sükse olsun diye, sneijder de fırsat transferi olarak takıma kazandırıldı. tek tek baktığımızda her ikisi de çok doğru hamleler. ancak bütünlüklü bakınca; kadronun geri kalanının yapılandırılış biçimi bu iki transferi hiç sorunsuz bir şekilde sisteme adapte etmeyi oldukça güçleştiriyor. hatta bendenizin sneijder transfer edilirken bu argümanlarla karşı çıktığı için inceden bir afaroz edilme tehlikesi atlatmışlığı da vardır. yapanların canları sağ olsun, mühim değil.

    neyse; daldan dala atladım, konu dağıldı. sonuç olarak, hem wesley sneijder'in hem de selçuk inan'ın daha efektif oynamaları için kanatları işleyen bir dizilim ile oynamaları gereklidir bana göre. bunun da tek yolu didier drogba'nın emekliliğini veya yabancı sınırının kalkmasını beklemek. bu veyayı da; o zaman iyi bir karşılık buluyorken burak yılmaz'ın eski "satılamaz" boyuttaki kıymetinin kalmayacağını düşündüğüm için ekledim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın