resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3952
    hakkinda eksiden alinti yapacagim futbolcu. yazani aslinda burada da yazar da anlasilabilinir sebeplerden yazmamayi tercih etmis artik burada.

    --- alıntı ---

    sneijder gibi bi adamdan konuşmak için en başta takımdan ve oyunundan konuşmak lazım.

    sneijder yıldızdır bilader. en başta şu gerçeği kabul edeceksin, sonrasında konuşmaya başlayacaksın. ajax, inter, real madrid gibi takımlarda oynadığı pozisyonun en iyisi olan bi adama yıldız demeyen biriyle konuşmaya bile gerek yok. sneijder pas oyunu oynayacaksan lazımdır, kontra atak oynayacaksan daha da lazımdır, set oyunu oynayacaksan elzemdir. ama tek başına bi takım değildir ve asla olmayacaktır.

    360 dereceyi algılayabilen ve pas opsiyonlarını karşısındaki oyuncudan 1 saniye önce görebilen bi adamın yeteneklerini ortaya çıkarabilmesi için o pas opsiyonlarının yaratılması gerekir. balansı bozuk takım dizilişleriyle, ekseni kaymış bi takımla sneijder'den yararlanamazsın. bu eksen kayıklığı nedeniyle adamı da suçlayamazsın çünkü takımda oynayan diğer adamların en temel pozisyon bilgisinden bihaber olmasının sebebi sneijder değil. aldığı maaş üzerinden kendisine vurmaya teşne, fakir edebiyatı sapıkları için kendisi kolay lokma olarak görülebilir. bu edebiyat sayesinde zekası ortalama, geliri az bi dangalak kandırılabilir. ki zaten bu ülke bu ajitasyonu iyi yapanların kral olduğu bi ülkedir. o ayrı tartışma konusu. (okuyup da beni para babası sanan bi salak varsa o da bu gruba dahil bu arada)

    topu sneijder'e vereyim de o ne bok yerse yesin tarzı bi oyunla, ihaleyi tamamen bu adama bırakarak oynamak; daha da beteri adamın pas atacağı yerde olmayıp da taca gideceği belli bi topun peşinde beygir gibi koşmakla taraftarı araklamaya çalışan tiplerden uzak durması lazım takımın. sneijder aslına bakılırsa hep aynı futbolu oynuyor. hollanda milli takımındaki tek fark kafasını kaldırdığında bekler de dahil olmak üzere en az 5 ya da 6 oyuncuyu pas istasyonu olarak görüyor olması. bunu gördükten sonra yapacağı işe ise yetenek diyoruz işte. o opsiyonlar varken en öldürücü oyunu başlatamazsa ve bunu ekseriyetle devam ettirirse o zaman yargılamaya başlayabiliriz adamı. ama öyle bi durum yok tabi. milli takımda attığı golde 20 santim aralık bulduğunda yaptığı 2'ye 1 ve çalımla attığı golü gördük. bunu yapabildiğini gördüysek sorunun sneijder'den ziyade diğerlerinde olduğunu daha net anlayabiliriz.

    oyunu enine genişletirsin, bi pas istasyonu olacak (önünde duran adama pas verecek kadar kısacası) kadar ayağın düzgün olur, manasız ofsaytlara düşmezsin, kafan önünde koşup bilinmeyen bi boşluğa orta yapmazsın, doğru yere kaçarsın ve bu sayede hem kendine hem de senin yarattığın boşluğa koşacak olan sneijder'e yer açarsın. bunları yaptıktan sonra da işi sneijder'e bırakırsın. o da ya asist yapar ya da golünü atar.

    ama sen fundamentali bakkaldan aldıysan sneijder naapsın?!

    --- alıntı ---

    link : https://eksisozluk.com/entry/37771861

    bu adami elestirmeden once uzerinde yasadiginiz ulkeyi bilin derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın