resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U19
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 4568
    19 ekim 2013 galatasaray karabükspor maçında yaptığı iki hata sebebiyle birinde gol diğerinde ise neredeyse gol yememize sebebiyet veren futbolcu.

    dakikasını hatırlamıyorum ama skor 0-0 iken sağ bekten hücuma çıkma esnasında kendisinden 20-25metre uzaklıkta ve o esnada ortasahanın göbeğinde tek olup karşısında 2 tane karabüklü oyuncuyu almış melo'ya pas attı. karabüklü 2 oyuncu pası sezip melo'ya baskı yaparak topu kazandılar,çok şükür pozisyon gol ile sonuçlanmadı.

    ikincisi ve yukarıda estalf'inde bahsettiği üzere çizgiye indiği anda topu geriye doğru keserek karabüklü oyuncuya teslim eden ve ardından ani gelişen atakla golü yememizin mimarlarından olan futbolcu.

    pozisyonları irdeleyecek olursak:

    1-) hücuma çıkarken ya da savunmadan çıkmaya çalışırken yapılacak en büyük hata savunma diziliminde arasında 20-25 metre mesafedeki arkadaşına paralel pas atmaktır. savunmadan paslar ile çıkmaya çalışırken ileri ya da geriye doğru çok kısa ya da uzun paslar ile oynanmalıdır.

    2-) aynı şekilde çizgiye inerken kafasını kaldırıp arkadaşlarının nereye koşu yapmalarına bakmalıydı. bunu yapacak zamanı bulamıyorsa da topu karabükspor için en tehlikeli olacak şekilde,kalenin yakınına ve paralel kesmesi gerekir ki savunma oyuncuları topu kazansa bile uzaklaştırma içgüdüsü ile taca ya da kornere atabilsin.

    buradan çıkartacağımız sonuç sabri ne kadar yetenekli olsa bile kafasını kaldırmadan, ezbere oynuyor ve kendini geliştiremiyor. aynı zamanda rijkaard'ın da tercih sebebi değil, o dönem alternatifsizlikten dolayı oynattığını ve "sabri ilginç futbolcu, beyni ile ayakları arasında bir bağlantı yok" dediğini unutmayalım.

    sabri'nin 19 ekim 2013 galatasaray karabükspor maçında yine ilk 11 başlamasının sebebi alternatifsizliktir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın