• 3
    ii. dünya savaşına girmememiz, uygulamış olduğumuz denge stratejimiz, milli şef ismet inönü'nün ünlü kahire görüşmelerinde gösterdiği dirayet ve savaş sonrasında yaşadığımız izolasyona rağmen başarı saydığım bir süreç, zira savaşmanın, barışmaktan üstün olduğu bir denklem yok, bu sebepten ötürü benim favori cumhurbaşkanlarım arasındadır ismet inönü, tamamiyle subjektif;
    bugün günlerden cumhurbaşkanlığı kupası..

    uzunca yıllardır hemen her sezon başında kadın takımımızın artık daha başarılı olacağına dair inancımızla cıkıyoruz bu kupa finaline. yaşadığımız istikrarlı hayal kırıklığı geri çeviremiyor bizi bu yoldan, sayımız düzenli aralıklarla azalıyor olmasına rağmen, aynı güruh umutlu gözlerle ilk adımı atıyor, galatasaray'ın peşinde..

    en nihayetinde, bugün kadın basketbol takımımızın peşinde, hem de güzel bir bayram gününde, istanbul'dan kalkıp mersin'e giden adamlar var içimizde, boyunlarında atkılar, üstlerinde formalar ile, sırf o güzel arma, bu vatanın hiçbir yerinde yalnız kalmasın diye, zira kendisinden gelen herşey kabulümdür düsturuyla, hafif vakur..

    bu sezon için, şubemizin kadın takımı ayağında moda tabir "kontrollü küçülme". bu uğurda ismi büyük, maliyeti yüksek yabancılar yerine gelecek vaat ettiğine inanılan isimlere yöneldik. kıta içi yabancılarımız ise formamızı terletmeye devam edecekler, ne mutlu ki bize. yapılan operasyonun bu ayağı anlaşılabilir olsa da, yerli rotasyonumuz için bazı tercihlerin hatalı olduğu kanaatindeyim. özellikle şaziye ivegin'in takımda tutulması, skor potansiyelimizi çok daha yukarılara taşırdı.

    koç ekrem memnun, bize yıllar sonra mücadelesiyle gurur duyabileceğimiz bir takım yarattı, geçtiğimiz sezon. yaşanan şanssızlıklar ve bazı idari hatalar, hocamızın kariyerine ekleyeceği bir şampiyonluk kupasının daha gelmesine mani oldu, lakin kendisine inancımız azami düzeyde devam etmektedir. benzer bir savunma direncini takıma bu sezon da aşılayabilirse, gelecek başarının yanında, taraftarımızın ilgisi de doğru orantılı bir şekilde artacaktır.

    unutmadan, çuvaldızı kendimize batırırken, iğneyi de federasyonun kirli düzenine ve maşaları görevi gören hakemlere saplamak gerek. özellikle son 3 senedir emeğimizi gasp için pusuda bekleyen hakemlerin yanlı kararları son final serisinde artık ayyuka çıktı. temas dahi olmadan çalınan kritik fauller, iki adım içeriden atılan atışlara 3 sayı vermek gibi fahiş hatalara imza atan düdükler eminiz ki federasyon tarafından bu yaz ödüllendirilmiştir. fakat zaten bu oyunun kendi kendisine bozulmasını beklemek bizlerin hatasıdır, önce yönetim, arkasında da tüm gücüyle taraftar, galatasaray'dan kimsenin çalamayacağını cümle aleme öğretmelidir.

    fenerbahçe'den alınacak tek bir şilt dahi değerliyken, bugün günlerden cumbaba. çıkıp aslan gibi savaşacak kızlar ve mesajı verip, kupayı alacak, galatasaray müzesi bir adım daha büyüyecek, onurla, gururla.

    önce kızlar ezeli rakipten cumbabayı alacak,
    sonra erkekler bu güzel armayı avrupa basketboluna tekrar hatırlatacak.

    bugün bayram,
    bugün günlerden galatasaray,
    galatasaray ulan !!
App Store'dan indirin Google Play'den alın