• 95
    her zaman savundugum birsey var. turk milli takimi olarak veya kulup takimlarimiz olarak hatta ve hatta turk sporculari olarak fiziklerimiz kesinlikle bu seviyedeki rakiplerle bir degil.

    bizim oyuncularimiz selcuk, burak, hasan ali, mehmet topal, semih vs... hatta hepsini sayabiliriz. ama arda'yi bunun disinda tutmak gerek cunku o bununla cok iyi ve bilerek oynuyor.

    bu seviyedeki rakipler hollanda macinda da gorduk. bizimkiler bir adim atarken adamlar 3, ye adim aliyor. kafa topuna cikarken fark yaratiyor, pas atarken vucud dengeleri bile o kadar elastik ki sekle girebiliyor ve topla oynarken hatta cogu zaman top ayagina yakisiyor dedigimiz klise budur aslinda.

    aynisi manchester ve real madrid maclarinda da ortaya cikti veya basketbol da bir abd milli takiminin oyunculari ile bizim oyuncularimiz arasinda ucurum var. bakin yetenekden bahsetmiyorum tamamen fizik, hiz. patlama ve vucud dengesinden bahsediyorum.

    formsuz sneijder diye bas bas bagiriyoruz ama adamin topu alip pasi atmasi aniden gerceklesiyor ve bu da farki yaratiyor en azindan bu mactaki golunu izlemek yeterli. topu kontrol ediyor volkani hareketli yakaliyor ve artik o topu yakalamasi imkansiz. veya topu alip donusleri attigi paslar ama bu adam formsuz elbet formsuz bu bir gercek. ama mehmet topal'a bakiyorum topu suremiyor cunku vucudu buna uygun degil kalas gibi veya herhangi bir oyuncu.

    alt yapi alt yapi diye bagirmak kolay tabi ama biz 1.siniflara beden egitimi dersini al oglum ordan futbol topu al kizim voleybol topu aranizda oynayin zihniyetinden cikmadigimiz surece basari yakalayamayiz.

    alt yapiya milyonlarca para harcasan da zihniyet para ile degisecek bir durum degil. ne zaman kulup takimlarimiz yabanci sinirlamasini kaldirir akilli transferlerle cok rahat basari yakalayabilir. yari final, ceyrek final ve final benim icin supriz olmayacak.

    not: hangi basliga bu konuyu yazsam bilemedim ama bu macda o kadar gozle goruldu ki buraya yazmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın