resim
Şükrü Gülesin
Mevki:Santrfor
Doğum:14.09.1922
Ölüm:10.07.1977 (54)
Uyruk:Türkiye
  • 3
    türk futbolunun enterasan şahsiyetlerinden. beyoğlu, beşiktaş, ankaragücü, palermo, lazio ve galatasaray formaları giymiş. beşiktaş'ta 87 maçta 76 gol, italya kariyerinde ise 79 maçta 36 gol bularak önemli başarılara imza atmış. 1953 yılında galatasaray'a transfer olsa da sadece bir maçta oynamış ve daha sonra kulüp ile maaşını alamadığı için mahkemelik olmuş. başka da galatasaray forması giymemiş.

    hayatından ilginç enstantaneler:

    *ankara'da 23 aylık askerlik hizmetini tamamlarken kiralık olarak bir sezon boyunca ankaragücü formasını giymiştir.

    *penaltı ve frikiklerde etkili falsolu vuruşlar çıkarırmış. 1950'li yıllarda guiness rekorlar kitabında da en çok kornerden gol kaydeden oyuncu olarak geçmiştir. o zamanki guiness'e göre 32 korner golüne imza atmıştır, fakat o zamanlar düzenli olarak istatistiktik tutulmadığından bu rakamın 39 olduğu söylenir.

    *rahmetli baba hakkı bir maçta korner kullanılırken şükrü'den topu kendisine atmasını istemiş. fırlamış, sıçramış fakat topa kafa vuramamış. çünkü şükrü direk kaleye vurmuş ve gol olmuş. bu arada baba hakkı da kafasını direğe çarpmış! baba hakkı kovalamaya başlamış, şükrü kaçmaya. baba hakkı arkadan bağırıyormuş, "dövmeyeceğim oğlum, golü attın kutlayacağım!"

    * rahmetli gülesin, gazozu çok severmiş bir de. 1940'lı yıllarda havanın çok sıcak olduğu bir gün şeref stadı'nda fenerbahçe ile oynanan bir maçta, bi' ara bunalıp saha kenarına gelerek gazoz içerken kaptan baba hakkı'ya yakalanarak kendisinden sağlam bir tokat yemiştir.

    * bir dönem beşiktaş'ı da çalıştıran giuseppe meazza *, çok beğendiği şükrü'yü italyan takımlarına önerir ve şükrü gülesin 1950 yılında lazio'ya transfer olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın