resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3821
    (bkz: #1317866) ilgili yazida ugur meleke tarafindan okuyucuyu yaniltmak icin ismi kullanilmis futbolcu. ugur meleke'nin akilli bir adam oldugunu dusunurdum ancak su yazidaki mantik hatasini fark etmeden yaptiysa gercekten yazik ki ben bunu anlamayacak kadar aptal oldugunu dusunmuyorum. yani okuyucuyu yaniltmak icin yapilmis bir yazi.

    hani eski bir hikaye vardir, adama sorarlar icki icer misin diye "aksamdaaaan aksama" der. namaz kilar misin diyince de hizli bir sekilde "bayramdan bayrama, bayramdan bayrama" der. ugur meleke'nin anlattigi hikaye benzer bir his uyandiriyor.

    birincisi rivaldo son senesinden sadece 20 lig macina cikmistir ve 8 gol atmistir, sakatlik ve uyumsuzluk yasamasi, herkesle ters dusmesi ve takimin sahibi gibi davranmasi da cabasi. milan'da da buyuk sorunlar yasamis ikincisi senesinde futbol oynamamistir. barcelona'nin kendisini satma sebebini yazarken soyledigi "sadece 11 ay once" lafi o kadar komik ki, direkt kendisiyle celisiyor. hem 1 sene cok onemlidir futbolcu yaslanir diyor, hem de daha 11 ay once rivasata golu atmisti, son senesinde de (yani o sadece 11 aylik donem yasanirken) su kadar oynadi soyle gol atti diyor. hem rivaldo'nun takimi nasil bozdgundan bahsetmemis, hem o rovasata golunu attigi sene takimin zar zor 4.bitirdiginden bahsetmemis, hem ondan sonraki sene teknik direktor sorunlarindan bahsetmemis. daha da kotusu barcelona'nin 99-00 senesinden, yani yuzuncu yillarindayken sampiyonluk yarisina bile dahil olamadiklari seneden beri dususte oldugundan bahsetmemis.
    ikincisi, rivaldo aktif futbol hayatini 40 yasina kadar surduren, kafasindaki ve sakatliklarla ilgili sorunlari cozdukten sonra futbol resitallerine devam eden bir oyuncu. hicbir sey bilmeyen rivaldo'nun olimpiakos'ta neler yaptigini bilir. daha sonra brezilya liginde de yillarca oynadi. ve yasi 30 degil 38'di. yani peak yapmis degildi belki ama giggs suan peak yaptigi icin mi oynuyor hala manchester'da?

    kisacasi isguzar gercekleri istedigi gibi carpitmis, eskinin iyi, yeninin ne oldugu anlasilmaz bir yazarinin diline dolanmistir wesley sneijder. sneijder is yapmaya baslar mi, daha dogrusu istatistiklere girmeye baslar mi, ne ise yarar bilmiyorum. ancak soyle is guzar yazilarda kendisini gormem bile her mac ilk 11 cikmasi istegi doguruyor bende.
App Store'dan indirin Google Play'den alın