• 7
    günümüz futbolu dediğimiz her devrin kendine has biçimde şekillendirdiği futbol anlayışları vardır. 80'lerin günümüz futbolu 90'ların günümüz futbolu vs. yani her devirde değişen ve o devrin futbol tarzlarının karakter özellikleri farklıdır. her ne kadar eskiye özlem duyan birisi olsam da her geçen sene futbol daha çok gelişmektedir. aslında eskiye nazaran daha sıkıcı maçlar izlememizin sebebi de budur.

    açmak gerekirse maradona dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından birisidir.* 80'li yıllarda oynanan futbolda savunma anlayışı günümüzden farklı olarak daha fazla fiziksel boğuşma içermekteydi.* maradona da kendisine bahşedilen müthiş yetenek sayesinde o tekmelerden sıyrılarak oyunu domine ederdi. fakat günümüz futbolu daha sistematik savunma kurguları yapan takımlardan oluşuyor. nitekim günümüzde küçük diye tabir ettiğimiz takımlar ne olursa olsun yenilmemek için iyi kurgulu defans anlayışı uyguluyorlar. bu sayede de hangi takım olursa olsun maç kazanmak eskiye göre daha zorlaşıyor.

    alan savunması, tekli markaj etrafında pas kanallarını kapatmak, kademe bilgileri artık çok daha yerleşmiş ve uygulanan taktikler. bu durumda da savunmaları açmak için yıldıza ihtiyaç duyuyorsunuz. eskiye nazaran yıldız diyebileceğimiz futbolcu azlığının sebebi de budur. hal böyle olunca bu savunmaları açmak için ya sabırla ve süresiz pas yapacaksınız* ya da bir yıldızınız daha çok çalımla veya ince paslarla işi götürecek. bizim için bu görev sneijder'ın omuzlarında fakat beklenenin yakınından bile geçemiyor şu an için.

    (bkz: #1073922)
    wesley gelmeden önce aynı sıkıntılarımız vardı hücum yönünde, wesley düzeltir dedik şu an için düzeltemedi. o sebepten bu durumu aşmak için çalım atıp oyunu hızlandıracak futbolcuya ihtiyacımız var. burada da kanat adamları devreye giriyor. bruma bu konuda çok olumlu iş yapıyor fakat tek başına yetmiyor.

    çalım futbolun en zevkli ve en yararlı şeylerinden biridir, hücumu akıcı hale getirir, cildi gençleştirir, dişleri kuvvetlendirir, ayrıyeten aganigi naganigi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın