resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3717
    2 ekim 2013 juventus galatasaray maçı'nda çok fazla hücum varyasyonu yapamadığımız doğrudur. buna paralel olarak sneijder'ın da ekstra işlere girişememesi gayet normal. o yapıda, o oyun düzeni altında açıkcası ben büyük işler beklemedim kendisinden.

    lakin bence asıl sıkıntı başka yerde. hücum anlamında pek bir şey yapamadık ama peki ya savunma? sneijder kaçak dövüşüyor. juventus'un merkez orta sahası ve beyni pirlo. maç boyu dikkat ettim, pirlo, orta saha çizgisinden bi 15 metre geriye kadar gelip top alıyor ve dağıtıyor. arkadaş, hücum anlamında bir şey yapamadık eyvallah, sen de haliyle ortaya çıkmadın da, senin durduğun noktada adam top alıyor, bi baskı yap, bi önüne kapat bari ya. bak, hücum anlamında hiçbir şey yapma ama en azından yakınındaki adamın pozisyonunu boz ya. top aldırma. pirlo dediğin adam zaten topu alıp 25 metro top sürmüyor ki. 5 metre topla yürüyor ters top atıyor. yani yanında koşup bozmaya çalışsan seni pek fazla da yormaz.

    bence sneijder'in en büyük eksiği bu. kaçak dövüşüyor, merkez oyuncuya baskı kurabilecek pozisyonda oynamasına rağmen sahte koşuyor. asıl kötü olan bu. çünkü oyun zekası olan bir adamın bunu yapmaması düşündürücü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın