resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3702
    mehmet mahmut severler tarafında sürekli eleştirilen, takıma katkısı gözardı edilen futbolcu. son oynadığımız (2 ekim 2013) juventus maçına da aynı at gözlüğüyle baktıkları için bu arkadaşlar yine entarileri döktürmüşler. kendileri yıldız futbolcu sevmezler. yabancı futbolcu sevmezler. yerli malı yurdum malı, galatasaray için iki duygusal gözyaşı döken, tercihen çocukken de galatasaraylıydım diyecek, delikanlı imajları çizecek, boş mukaveleye imza atacak, ağır abi takılacak, adamsın reissin diyebilecekler. bayılırlar öyle futbolculara. göt göbek bağlamış vesaire umurlarında olmaz.

    illa yabancı futbolcu olacaksa da doğrudan skoru sürekli değiştirecek. ya muslera gibi tutacak ya da drogba gibi atacak.

    sistem oyunucusu, teknik taktik vesaire hiç önemli değil. mesela sneijder taktik icabı oyunda olduğu süre boyunca pirloya yapışmış, juventus oyun kuramamış, sneijder çıkınca, takım rakip sahaya gidememiş, juventus oyun kurmuş, iki tane de sallamış falan bunları görmezler.

    takımda defanstan ofansa top taşıması gereken adamlar bu işi yapamamışlar, selçuk ileriye verdiği ilk pası 90+2 de vermiş önemli değil. sneijder gelecek defanstan top alacak, sonra o topu götürecek rakip sahaya, sonra nefis bir arapası verecek, burak gibi kazma atamayınca gidecek kendi gollük pasını gol yapacak ki asist istatistiği yükselecek. hücum organize ediyormuş, kanattan adam kaçırıyormuş, hocasının verdiği görevi yapıyormuş önemli değil. ya gol ya asist. pirlo sneijder oyundan çıkana kadar yokları oynamış, sneijder çıktıktan sonra juventusun bulduğu ikisi gol olan üç pozisyon da pirlonun ayağından başlamış, llorete kafayı düzgün vursa pirlo maçı iki asistle kapayacakmış ne önemi var. sneijder asist yapamıyor. asist yapamamak çünkü sneijderin suçu. burağa verdiği yüzde yüz gollük topların yarısını atabilseydi burak bugün on asist konuşuyor olurduk. ama burak atamıyor ya suç sneijderin.

    ulan bu adamın pozisyonunda oynayan bu adamın ayarında futbolcu dünyada üç tane beş tane. şansız bir dönemine denk geldi, sakatlandı, interde onsuz bir sistem oturdu diye galatasaraya geldi. dünyanın en iyi on numaralarından birisi olsa galatasarayda ne işi varmış?

    ulan haginin ne işi vardı. geçtim oynadığı dönemi, son 30 senede hagiden daha iyi on numara bir tek maradona, belki (kocaman bir belki) bir de zidane. hagi nasıl geldi galatasaraya? bu kadar küçük mü sizin kafanızda galatasaray?
App Store'dan indirin Google Play'den alın