• 239
    2012 yılında mancini ile şampiyon olmuş, ondan önce en son 1968 ve 1937 yılında şampiyon olmuş kulüptür.

    düşünün ki, mancini yönetimiyle en son 68'de şampiyonluk gören bu adamları çocuk gibi sevindirebiliyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=tkoVlNpsgVg

    ayrıca; kurumsallaşma sayesinde çok hızlı bir giriş yaptı ve başarı kazandı city. şampiyonlar liginde iyi bir gruba düşmediği de göz önünde bulundurulursa, hepimize fifa ve pes'te manchester city kulübünü seçtirecek kadar popülerleştiren olgu kurumsallaşmaydı. finansal olarak güçlüler orası eyvallah, ama bu kulüp nasıl yönetildi ve şu an ne durumdalar sorusu önemlidir.

    yönetim kurulu için -> http://tr.wikipedia.org/wiki/Manchester_City_FC

    terim eksenli konuşmadığımı belirtmek isterim, olayın özüne bakacak olursak city önemli bi takım haline geldi, ferguson'un elinden şampiyonluk almak kolay iş değil, kaldı ki arsenal,manu,spurs,chelsea, everton gibi önemli kulüpler var bu ülkede, başarı ingiltere'de zor, arsene wenger zamanında yerden yere vuruluyordu, şu an takımı lider.

    şu ana bakacak olursak, city ligde 6. sırada 10 puana sahip ve +7 averajı var manuel pellegrini yönetimiyle. üst sıralarda da, southampton, chelsea, tottenham, liverpool ve arsenal bulunuyor.

    12/13 - 15.300.000 €
    11/12 - 75.200.000 €
    07/08 - 58.900.000 €
    06/07 - 30.400.000 €

    sezon bazlı yayın gelirlerine bakılırsa, diğer periyotlara nazaran 12/13 yılında bir düşüş görülüyor. neden mi yayın gelirleri? çünkü kulübün sahibi büyük finansal kaynağa sahip olan bir kişi.

    ayrıca 2011-2012'de madrid-ajax-dortmund kolay grup değil beyler, çıkmak zordur o gruptan.

    kurumsal olan başka bir takımdır manchester city.

    yanlış analiz edilmemesi için edit:

    şeyh mansur'un paraları kulübün en büyük avantajı, bu parayı yönetmek için kurumsal bir yönetim tercih edilmişti. mancini ve kurumsallık kavramları günümüzde çok duyulan kavramlar bu nedenle city örnek teşkil ediyor bu konuda. türkiye'de kulüpler de böyle bir anlayış söz konusu değil, sözün özü galatasaray yine bir ilk peşindedir. desteklenir desteklenemez o ayrı konu, büyük takımların yeni trendi ve anlayışı budur...
App Store'dan indirin Google Play'den alın