resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 501
    sağlam oturma organı sayesinde sürekli koşabiliyorsa, atletizm ile ilgilenmesi gereken oyuncudur.
    koşmanın futboldaki önemi büyüktür, inkar eden yok ama, koşarken de "teknik" ile ilgili müspet hareketler yapabilmelidir ki, büyük takımın topçusu olsun.

    koşmayan oyuncular eleştirilirken; "yetenekli ama biraz da koşsa" denir. "tekniği ile süratini birleştiremiyor"
    denir. ilgili spor dalının ismi futboldur. o yüzden futbolcunun , futbolla ilgili donelere haiz olması, teknik özelliklerinin bulunması gerekir. tekniği olup da koşmayan oyuncuya denir "koşmuyor" diye. tekniği olmayıp da sırf koşuyor diye yere göğe sığdırılamayan adamlar futbol oynayabilir, ancak verecekleri kabak tadıyla vasat takımlara yakışırlar.

    sürekli üst perdeden konuşarak diğer herkesi futbolun f'sinden anlamayan özentiler yerine koyup aşağılamaya çalışan anlayışın; futbolcunun tekniğe sahip olmamasını umursamadan; koşu ve taraftarlık gibi minval dışı kriterlerden övgü yağdırması da, yorum sahiplerinin futbol bilgisi hakkında kuşku uyandırır.

    yüksek ve yüce otoritemiz ne buyurular, bizim gibi ekran futbolcusu paryaların fikirleri hakkında bilemem ama, her maç yüksek miktarda top kaybı ve 5 metreye pas atamamak gibi tekniksizlik gösterileri yapan bir oyuncuyu üst seviye bir takımda izlemişliğimiz hiç yoktur.

    uzaklara gitmeye gerek yok; uğur uçar'ımız gereği kadar süratli, yeteri kadar tekniktir. oynadığı az sayıdaki maçta bile; kanat bindirmesi konusunda yüce futbol otoritemizi mahçup edecek kadar icraat sergilemiştir.
    kanat oyuncusu olmanın deli danalar gibi koşmaktan ibaret olmadığının anlaşıldığı günler geldiğinde futbolumuz gelişecektir. o güne kadar lpg ile çalışmaya devam edecek olanlara selam ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın