resim
Marcelo Alberto Bielsa Caldera
Görev:Teknik Direktör
Takım:Uruguay
Yaş:68
Uyruk:Arjantin
  • 43
    mevcut galatasaray kadrosunu ucurma kapasitesine sahip "ariza" hoca. futbol kendisi icin bir deney oldugu icin buyuk ve sorumlulugu fazla olan takimlarin tekliflerine pek sicak bakmaz. zamaninda inter'i elinin tersiyle itmisligi vardir.

    top rakipteyken hayvani bir press yaptirip, kazanilan topla da kaleci dahil hayvanlar gibi saldiran 3-3-1-3 taktigi ile oynatir. bu taktikte cok kosan bir 10 numara önemlidir. ayrica cok hizli oyunculardan kadro kurar. elimizde tam istedigi gibi oyuncular var. cok kosan bir sneijder, deli gibi basan umut bulut, hizi 20 olan bruma, keza amrabat. tas gibi 3'lu orta saha. sol beke, sag beke fazla ihtiyac duyulmayan manyak bir taktik kisacasi.

    tabii zaaflari yok mu? elbette var. ölumune atak yapan takim eger top rakibe gectiginde aninda topun arkasina gecmezse ve deli gibi pres yapmazsa sikinti buyuk. onun icin cok calismak ve taktige alismak gerekiyor. bielsa'nin beklentisi cok buyuk takimlara hayir demesinin nedenlerinden biri de bu. öyle ayaga top yapim, defansta top ceviriyim, oyunu geveleyim gibi bir durum söz konusu degil. bam bam bam yani...
App Store'dan indirin Google Play'den alın