resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 3743
    bugüne kadar gördüm en başarılı, ne yaptığını bilen, risk almaktan çekinmeyen, galatasaray'ın vizyonunu hiç olmadığı kadar geliştiren kısa sürede yaptıklarıyla adında söz ettiren kulüp başkanımız.

    mevcut durumda fatih temin'in görevden alınması uzun vadede bize birşey kaybettirmez. alınan karar olumlu da olabilir çünkü fatih terim'de aynen hakan şükür gibi siyasi yönü kuvvetli, birilerinin kıramayıp verdiği görevi kabul edebilen birisi. kesinlikle mevcut tff yönetimi varken spordan çok kadrolaşma ve kendilerini düşünen bir bakanlık - hükümet varken kabul edilmemesi gereken bir görevi kabul etmiştir.

    bunun yanında 2 yılda takımı getirdiği nokta çok iyi olsa da özellikle bu yıl transferde yapılan yanlışlıklar, takımın gidişatı oyuncular arasında moralsizlikler ve performansı düşük oyuncuların devamlı 11 de yer alması işlerin hiç de iyi olmadığının göstergesi oldu. üstüne milli takım kararı da gelince herşey koptu.

    ünal aysal için profesyonelliğin herşeyden önde olduğu, oldu denilip de becerilemeyen alper transferinden sonra ilgililerin kulüpten uzaklaştırılması zaten ortadayken, fatih terim'in profesyonel olmayan (doğru yanlış tartışılır) yöntemleriyle, hareketleriyle, kararlarıyla, aldığı cezalarla yavaş yavaş sonunu hazırladığı görünüyordu.

    özellikle benim anlamadığım aykut, aydın gibi oyuncularla sözleşme imzalanması bence çok büyük hatadır. uzun süredir sneijder'e yer bulunamaması, selçuk'u, burak'ı moral olarak bitirmesi, umut gibi çok formda bir oyuncuyu kullanamaması, hamit'e bu kadar 11 de şans vermesi ve ısrarla alınmasını istediği amrabat transferi hatalarından bazılarıdır. ve bence ne yazıkki fatih terim düşen galatasaray'ı ayağa kaldıracak en doğru adamken, şuan ki galatasaray'a sınıf atlatacak bir teknik adam değildir. ayrıca galatasaray fatih terimle çok büyük başarılara imza atmasına rağmen o olmadanda başarı yakalamıştır.

    galatasaray yönetimine gelirsek, aldığı riskli ve cesur kararın arkasında durabilecek, suçu kimseye atmayıp galatasarayın marka değerini yükseltecek hamleler için çekinmeyen ve herşeyden önemlisi 2.sermaye arttırımıyla birlikte kulübü hiç göremediğimiz bir mali disipline ve düzene sokabilecek tek yönetimdir.

    2 yılda geldiğimiz nokta ortadayken, yönetimin hamlelerine hemen tepki vermek bence doğru değil. eminim başkan'ın gerireceği teknik adam galatasaray'a çok şey katıp mevcut ivmeyi yükseltecek, sportif başarı kağıt üzerinde gelemese de takıma sınıf arlattıracaktır.

    söylemeye çalıştığım şey kısaca şu; bana göre terim kişiliği ve becerisiyle takımı bu seviyede tutacak ama ileri götüremeyecek bi teknik adamdır. fakat aysal kişiliği ve iş vizyonuyka hala kulübe ve bu ülkeye büyük gelmektedir.

    umarım, aysal ve ben yanılmam da devler liginde dev gibi bir galatasaray görürüz 2-3 yıla...
App Store'dan indirin Google Play'den alın