• 16797
    real madrid karşısında alınan 6-1'lik ağır mağlubiyetin ardından galatasaray'ın, 4'te 4 yapan beşiktaş karşısında ne yapacağını ben de çok merak ediyordum. şunu hemen söylemem gerekir ki; fatih hoca, 3-4 gün gibi kısa süreye rağmen moral açısından takımı çok iyi toparlamış.

    aslında fatih hoca 90 dakikaya çok büyük risk alarak başladı. oldukça ofansif sayılabilecek bir kadroyla çıktı beşiktaş karşısına. beşiktaş'ın baskısına 4 ofansif oyuncuyla karşılık vermek istemesi büyük bir riskti. nitekim maçın ilk yarısı beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle bitti. hatta fernandes'in yakaladığı pozisyon da olsa bu sayı artabilirdi.

    ikinci yarıda engin'in yerine bruma'nın oyuna girmesi oyunun şeklini değiştirdi. ilk yarı boyunca gökhan töre ve serdar kurtuluş'la sağ kanatta çok etkili olan beşiktaş, bruma'nın girişi sonrası bu etkinliğini kaybetti.

    son haftalarda durgun olan sneijder'in çok istekli oluşu g.saray'ı bir adım öne çıkardı. ilk yarıda çok fazla görünmese de bir dünya yıldızı olan didier drogba iki klas gol attı. özellikle ikinci golü, vuruş tekniği açısından tam bir santrfor vuruşuydu. yüzde yüzlük iki gol pozisyonu yakalayan burak yılmaz ise son vuruşlarda çok acele etti. biraz daha sakin olsa yakaladığı fırsatları gole çevirmesi işten bile değildi.

    sonuçta g.saray istediğini aldı. derbilerde favorinin olmadığını, hatta favorilerin kazanamadığını bir defa daha gördük. bu galibiyet g.saray için çok büyük moral oldu. sarı-kırmızılılar adeta ilaç gibi gelen bu galibiyetle de bu yarışın en büyük adayı olduğunu bir defa daha kanıtladı.

    karşılaşmanın son dakikalarında yaşananlar ise büyük bir çirkinlik. sporla bağdaşmayacak olaylar. türk futbolu bu görüntüleri hak etmiyor. umarım bir daha böyle sahneleri yaşamayız.

    ümit karan
App Store'dan indirin Google Play'den alın