resim
Mehmet Cüneyt Tanman
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:68
Uyruk:Türkiye
  • 121
    --- alıntı ---
    derbilerde favori olmaz denir. dün akşam yine favori taraf kaybetti. galatasaray beklenenden çok daha iyi oynadı. beşiktaş ise öne geçmesine rağmen iyi değildi ve galibiyeti koruyamadı. özellikle ikinci yarıdaki dağınık görüntüsü ile mağlubiyete davetiye çıkardı. teknik olarak terim, biliç'ten çok daha iyi işler yaptı. oyuncu değişikliklerinde terim’in tercihleri yerindeydi.

    favori beşiktaş gergindi. galatasaray'ın yaralı olmasından korkuyordu. bu da oyununa yansıdı. mesela fernandes normal bir maç olsa 13. dakikada yakaladığını mutlak gol yapardı. fernandes yeterince iyi değildi. beşiktaş defansı ve orta alanı galatasaray'ın önde basmasından dolayı çıkamadı.

    bu dakikalarda iyi bir fernandes'e ihtiyaç vardı. olcay da etkisizdi. gökhan sağ tarafı iyi kullanamadı.
    açıkçası 6-1 kaybedilen real madrid maçının ardından farklı bir kadro bekliyordum. bence umut bulut ve bruma ilk 11‘de olmalıydı.

    danny’in kendisine güveni kaybolmuş bir şekilde oynadı. bu tercihte riskliydi. kadro tercihini bir yana bırakırsak 6-1 faciasından sonra sahaya çıkan tüm galatasaraylı oyuncular onur mücadelesi yaptılar.
    rakibe önde bastılar. beşiktaş’ı zaman zaman baskı altına aldılar. ancak, net gol pozisyonu yakaladıkları da söylenemez. real maçında 47’de çok önemli bir gol kaçıran burak yine 40. ve 52. dakikalarda da oyunun kaderini etkileyen iki gol kaçırdı.

    ama bu defa drogba vardı ve iki golle takımını ipten aldı. dün akşam drogba ile birlikte ilk golün asistini yapan bruma, melo, selçuk ve sabri etkiliydi. bu oyuncular galibiyette etkin rol oynadı.
    iyi bir derbi mücadelesi izlediğimizi söyleyebilirim. tüm oyuncular elinden geleni yaptı.

    ancak kalite anlamında iki takım da vasatı aşamadılar. iki takım da çok top kaybı yaptı. bu maçı kaybederse neler olabileceğini çok iyi bilen galatasaraylı futbolcular son derece cesurdu ve her şeylerini ortaya koydular.

    özellikle teknik direktör fatih terim’in çift forvet arkasında sneijder’i oynatması, ikinci yarıda ise bruma ile forveti dörtlemesi ciddi riskler taşıyan cesaret örnekleriydi. galibiyet bu cesaretin ve tabii ki drogba gibi bir yıldızın eseriydi.

    maç sonu çıkan olaylar tüm teknik taktik yorumların bir anda önüne geçti. beşiktaş taraftarı bir anlamda takımına zarar verdi.

    --- alıntı ---

    http://www.bugun.com.tr/...delesi-yazisi-802767
App Store'dan indirin Google Play'den alın