• 654
    --- alıntı ---
    beşiktaş tedirgin başladığı maçta 10. dakikadan sonra g.saray’ın zaaflarını bulmaya başladı. maçın başından itibaren drogba’ya yüksek top atıp dönen topa baskı yapmaktan başka planı olmayan rakibi karşısında önce fernandes ile %100 bir gol kaçıran siyah-beyazlılar, fernandes-gökhan-serdar üçlüsünün harika kanat kombinasyonu ile golü buldu. almeida’nın ters kademede kendisini kapatmakla görevli sabri’ye üstünlük kurmasını zaten bekliyorduk. beşiktaş bu şekilde golü buldu ancak bu yanlış eşleşmeyi daha fazla kullanamadı. 1-0’ın ardından almeida ile 2. golü bulmuş olsa g.saray iyice kontrolü kaybedecek ve maç belki de o dakikada kopacaktı.

    devrenin sonlarına doğru yine yüksek toplar ile baskıyı arttıran g.saray 2. yarıda bruma-engin değişikliği ile kanatlara daha fazla açılmayı hedefledi.

    burak'ın karşı karşıya kaçırdığı pozisyon, gökhan töre’nin karşı karşıya ayağından açtığı pozisyonlar gol olmayınca g.saray daha baskılı görünse de aslında oyun kilitlendi. serdar deneyiminde bir oyuncu top, aut’a çıksın diye bırakmak isterken büyük bir hata yaparak topu bruma’ya ikram etti.

    biliç’in hatalari

    g.saray top ayağındayken iyi, top rakipteyken sorunlar yaşayan bir takım. biliç bunu iyi analiz edememiş. maçın devamında değişikliklerle de takımına güç katamadı.

    topun ve oyunun kontrolünü g.saray’a bu kadar bırakırsanız bireysel hatalarla da olsa g.saray drogba’yla golü bulur.

    fırat aydınus ne yazık ki ikinci golde veli’nin pasında sol koluyla topu kazanan burak’ın pozisyonunu süzemedi.

    ilk yarı iyi oynayan fernandes 2. yarı oyundan düşünce beşiktaş orta alanda sorunlar yaşadı. muhammed yerine fizik olarak daha güçlü olan necip bu alanı kapatabilirdi. beşiktaş savunmada kalarak g.saray’ın ekmeğine yağ sürdü, kazanabileceği tarihi derbiyi kaybederek de büyük bir fırsatı tepti.

    g.saray ise zorluk düzeyi bu kadar yüksek bir maçtan yenik duruma düşmesine rağmen galibiyet ile ayrılarak yeniden hayata döndü. sarı-kırmızıların tecrübesi ve soğuk kanlılığının bunda etkisi büyüktü.

    g.saray'da muslera gerçekten farklı boyutta bir kaleci. drogba ise iyi oynamadığı bir maçta fırsatçılığı ile bulduğu iki pozisyonu gole çevirerek galibiyeti getirdi.

    maçın özeti şu: g.saray’ın ve terim’in tecrübesi biliç’i ve beşiktaş’ı yendi.

    (gbkz: türkiye'ye geldiği günden bu yana futbol sahasında her türlü ahlak dışı hareketi yapan melo için ise söylenecek bir şey yok).

    --- alıntı ---

    (bkz: ağlama melis)

    http://haber.gazetevatan.com/...be/571024/4/yazarlar
App Store'dan indirin Google Play'den alın