• 13
    bu durum bir tek benim mi canımı sıkıyor anlayamıyorum. bunun milliyetçilikle, faşizmle alakası yok arkadaş bizim oyuncular nasıl gittikleri ülkenin dilini hemen öğrenip o dilde demeç vermeye bile başlıyorlarsa buradaki yabancı futbolcu ve hocalar da bu dili öğrenmeli bence.
    fatih terim, hakan şükür, okan buruk italyanca; arda turan, mehmet topal, nihat kahveci ispanyolca, hatta beğenmediğimiz emre belözoğlu hem ispanyolca hem italyanca konuşabiliyor fakat bizde 2 yılı doldurmuş emanuel eboue, fernando muslera,albert riera ve hatta yıllardır türkiye'de oynayan milan baros hala yarım yamalak türkçe bi cümle kuramıyorsa bence bunda sıkıntı var demektir.
    ayrıca bizim futbolcularımızdan,
    fernando muslera italyanca
    didier drogba fransızca
    felipe melo italyanca ve ispanyolca
    wesley sneijder italyanca ve ispanyolcayı biliyor.**

    bu isimlerin türkçe bilmemesinin bi açıklaması var mı? sonra da maçlarda kart falan görünce hakem beni anlamadı diyosun. e türkçe konuş, milyon dolarlar kazanıyorsunuz arkadaş bu ülkede, dilini de kendini anlatacak kadar öğren bi zahmet.

    bu ülkede efsane yapılmaya çalışan alex de souza bile bir tane türkçe röportaj yapmadı yanlış hatırlamıyorsam, ama arda turan'la mehmet topal 6. aylarında başlamıştı ispanyolca demeçlere.

    not: geneli kendi oyuncularımızdan aldım, diğer takımlar için de çok farklı bir durum yok ama bizi ilgilendirmez çok da.

    edit: fildişi sahili'nin doyalısıyla drogba'nın resmi dili fransızca'ymış kusura bakmayın, chedjou ve dany'yi bu yüzden yazmamıştım ama drogba gözden kaçmış.
    ayrıca chedjou villareal altyapısında 1 sene foyma giydiği yıl da ispanyolca'yı öğrenmiş. ekleme ve düzeltme için harry kewell the wizard of oz'a teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın