resim
Wesley Sneijder
Görev:Stratejik Danışman
Takım:-
Yaş:40
Uyruk:Hollanda
  • 3526
    adamın geçmiş kariyerine on numara saygı duyuyorum ama ben bizim takımda ne yaptığına ve ne yapacağına bakarım. futbolda artık isimler oynamıyor.

    bu adamın oynadığı mevkinin gereksinimleri hemen hemen her maçta ya asist yapması gerekiyor ya da gol atması. hadi bunlar her maçta olmaz ve her futbolcu yapamaz kabul edelim ama bu bölgede oynayan oyuncu her maçta santrafora güzel arapasları atar ve atmalı.

    galatasaray formasıyla 21 maçta 5 gol atmış 1 asist yapmış. 1 asist ne demek yahu? semih her maç ceza sahasına 2 tane havadan top atsa 5 maçta 1 tane asist yapar. illaki birinden birisi golle sonuçlanır. kaldı ki biz sneijder için selçuk'a çok pasif bir görev verdik. 2 sezonun gol kralı burak'ı futbola küstüdük. amrabat'ı tribüne gönderdik. riera'yı aylardır oynatmadık.

    bak arkadaş geçmiş kariyerinde cl şampiyonu olmuş olabilir ama ben bizde ne yaptığına bakarım. biz ona aynı şeyleri bizde de yapsın diye tonla para verdik ve veriyoruz. en önemli maçımız olan 17 eylül 2013 galatasaray real madrid maçında resmen milyonluk hayalet gibiydi. ne bir arapası var ne bir verkaç var, ne ceza sahasına etkili orta var hiçbir şey yok. bir tane engin'in arapasında cezasahasına koşu yaptı onda da çok acele ettiğinden burak'a düzgün pas veremedi.

    ben kendisine düşman değilim veya azılı savunucusu da değilim. ben sadece takımımı düşünüyorum. neymiş efendim çok hızlı düşünüp çok hızlı oynuyormuş. abi banane ya hızlı pas vermesinden. biz ondan bunları beklemiyoruz. 2 metreye hızlı pas verse ne olur vermese ne olur? ondan biz takımın ataklarını yönetmesini istiyoruz. ondan biz forvetleri bol bol beslemesini istiyoruz. ondan biz arapasları atmasını, etkili ortalar yapmasını bekliyoruz. ondan biz skoru değiştirmesini bekliyoruz. 2 metreye hızlı pas atacaksa sabri'yi koyar oynatırız.

    sabri demişken bu sezon ligde 2 maçta toplam 69 dakika oynamış ve 1 asist yapmış. yani sözün özü galatasaray gibi hücum oynayan bir takımda ve burak-drogba gibi iki tane iyi golcü varken ceza sahasına bakmadan sallama top atsan asist olur.

    rakamlar herşey değildir tabikide ama 10 numara pozisyonunda oynayan oyuncularda biraz önemlidir. skor anlamında düşükte olsa takımı yönetebiliyor mu ona bakarım. takımın merkezi olabilmiş mi ona bakarım. takımın saha içinde lideri olabilmiş mi ona bakarım.

    koşuyor filan çabalıyor saygı duyuyorum ama biz o işi melo'dan bekliyoruz. o da çok güzel yapıyor zaten. gerek olduğunda selçuk'ta yardım ediyor hamit de. burak yapmıyor diye kızıyoruz ama senden biz bunu beklemiyoruz sneijder.

    şimdi bu yazdıklarımdan dolayı kim bana haksızsın kardeş diyebilir. sneijder'e toz kondurmayıp asıl işi gol atmak olan ve hücumda pres yapmadığı için eleştirilen burak'a da laf atmayın lütfen. pres yapmıyor denilen burak, 17 eylül 2013 galatasaray real madrid maçında hakan şükür gibi hücum presi yapmıştır.

    gol ve asist yapacaksın weslet yoksa sittin sene benim gözüme giremezsin. ben senden bunu bekliyorum. 36 yaşındaki alex hala gol atıp asist yapıyor. kaldı ki alex'i ben pek beğenmiyordum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın