• 9
    bunu yapan insanlar var ve ben dün gece oynanan * maçta bunları görünce sinirden duvarlara kafa atacaktım.

    bak güzel kardeşim. paran vardır, istanbul'da yaşıyorsundur ve galatasaraylısındır. benim nezdimde dünyada şanslı insanlardan birisin. ben asgari ücretle köpek gibi saatlerce çalışıyorum hergün. aylardır para biriktiriyorum forma alıp kulübüme katkıda bulanabilmek için. televizyon karşısında maç izlerken kendimden geçiyorum; üstümde fi tarihinden kalma galatasaray formamla. ama sen, evet sen, galatasaray taraftarı olduğunu zanneden sen; bu kadar lükse sahipken maçın daha 70. dakikasında kalkıp terkediyorsun maçı. hani iyi günde de kötü günde de yanındaydık takımın. hani kenetlendikçe daha da büyüyen bir aileydik biz. tek derdimiz galatasaray değil mi? neden tezahürat yapmıyorsun, neden ıslıklamıyorsun rakip takımı. biz değil miydik geçen sene aynı ronaldo'nun dizlerini titreten? neden arkadaşım neden?

    ben televizyon karşısında her yediğimiz golden sonra ağlayarak tezahürat yaparken aynı zamanda saniyelerin geçmek bilmediği o anlarda dualar ederken sen topukların kıçına vura vura gidiyorsun. bi' düşünsene hemen önünde oynayan futbolcularımızı. adamların tek istediği destek, hep destek, tam destek. ama selçuk dönüp bir bakıyor kuzey tribününe; bomboş. burak yılmaz'ı da ıslıklayan sen, kalkıp maçı bitmeden terkeden yine sen.

    tarihimizde kaç kere tanıklık ettin böyle maçlara. söylesene? tv karşısında hagi'nin monaco'ya attığı golde çocuklar gibi sevinebildin mi; yürekten? paran var, istanbul'da yaşıyorsun ve galatasaraylısın. senin yerinde olmak isteyen milyonlarca insan var, durumu olmayıp da bu durumu hiç ama hiç içine sinmeyen. neden ben televizyon karşısında boğazım yırtılana kadar bağırırken sen elinde i-phone ile yer bildirimi yapıyorsun tt arena'da. adalet mi bu? biz bunları hak ediyor muyuz? futbolcular bunları hak ediyor mu? galatasaray spor kulübü bunları hak ediyor mu? hiçbiri bunları hak etmiyor? ama sen de bu kulübün taraftarı olmayı asla ama asla hak etmiyorsun.

    o yüzden gelme o maça. değil real madrid akhisar belediye maçına dahi gelme. otur evinde seyret. çünkü böylesi inan bana herkes için daha iyi.

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın