resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 4023
    burak'ı linç edecek halim yok. ancak lazio transferi söz konusu durumdayken burak'ın satılmasının daha iyi olacağını anlatan uzun bir entry girmiştim. kısa bir özetle burak'ın türkiye içi hedeflerini bitirdiğini, zaten gerçek anlamda biraz geç başlattığı kariyerinde buradaki üstüste müthiş sezonlarından sonra kendini avrupa'da sınamak istemesini de normal karşılamıştım.

    görünen o ki, transfer sezonunun bitmesine bir kaç gün kala hala lazio transferi konuşulan burak kafa olarak da gitmeye hazırlanmıştı. son dönemde yaşadığı inanılmaz formsuz hal, milli takımda ve bizde kaçırmayacağı golleri kaçırışı bundan ibaret. ancak ve ancak tüm bu golleri atsaydı bile, şampiyonlar ligi'nde 8 gol atması burak'ı tamamen bu seviyelerin oyuncusu yapmıyor, evet malesef. sözlükte kendisi hakkında tartışmalar kapağı yine taktı, yakında yine takar seviyesinde dönse bile burak dün o kafa golünü atsaydı dahi ilk yarı kenarda aldığı toplarda hiç bir olumlu hareket yapamayışı, ikinci yarı ise bir tane bile kafa pozisyonunu alamayıp topun hemen kalemize dönmesinde en büyük faktörlerdendi.

    yani, burak golcü, sadece ona konsantre olmalı. top kontrolü, pas beklememek lazımcı zihniyet dün itibariyle kesinlikle çuvallamıştır. çünkü bugünkü futbolda forvet gol atmakla sınırlandırılmış ayrı bir futbolcu değildir, takımın hücum kompozisyonundaki zenginliğin oluşmasını sağlayan, topun kendinde kalmasını sağlayan çok önemli bir faktördür. ve burak'ın bu anlamda bizim oyunumuza katkısı neredeyse 0. keşke sene başında burak'ı 14-15 milyona satıp drogba'yı tek forvet oynatacağımız sisteme geçiş yapsaydık. bu seneden sonra burak'ın tekrar satışının da pek mümkün olacağını düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın