• 18
    http://www.ntvspor.net/...i/kural-degismeli-mi

    şimdi benim anlayışıma göre bir insanın, hele de bu beyfendi gibi kafası çalışıyor intibası verecek olan bir insanın n'olursa olsun "gümrük birliği mevzuatına göre bizim avrupa'ya elimizi kolumuzu sallaya sallaya gitmemiz lazım ama egemenler istemiyor" tarzı mallığı böyle artık paçasından taşan bir cümle kurmaması lazım. ama cem dizdar kurmuş. niye kurabiliyor? çünkü bu cümlesinin muhatapları arasında kendisine "ne diyon amk?!" diyecek kimse yok. devamında da anca bir boktan çakmayan dinleyicilerin bir şey dediğini zannetmesini sağlayacak bir sürü laga luga. yok kudretliler, sınıfsal ayrımlar, iktidarlar falan filan.

    gümrük birliği bir ticaret olayı sevgili cemciğim. senin ürettiğin herhangi bir meta olsaydı gümrük birliği mevzuatına göre onun avrupa piyasalarında elini kolunu sallaya sallaya dolaşabilmesi gerekirdi. sen yine burada kalırdın. o vizeler, çalışma izinleri biraz ayrı bir dava.

    çok genel anlamda söylüyorum, "literatürün" cefasını çekmek, dirsekleri çürütmek bize kaldı; sefasını sürmek de böyle fasülye gibi nimetten sayılan boş adamlara kaldı. adam ulusal basında yazıyor, trt'sidir ntv spor'udur hepsine çıkıp hamuduyla götürüyor, sonra gelip bana iktidar ilişkilerini anlatıyor. ezilenler, sınıflar ayağı çekiyor.

    öte yandan da "az okumuş"luğun en kârlı hali nasıl olabilir, o açıdan herkesin örnek alması gereken bir profil. hele beşiktaş gibi bu söylemlere tuzla koşmaya mesaklı camiayı da bulmuşsun ki...
App Store'dan indirin Google Play'den alın