• 14
    --- alıntı ---

    gelecek yıllara ait gelirleriyle sermaye artırımı izni alamayan galatasaray yeni bir formül buldu. tamamı nakden karşılanacak % 300 artırım için başvurdu

    sabah'tan barış ergin'in haberine göre geçen yıl eylülde küçük yatırımcıyı mağdur ettiği yönünde eleştirildiği için sermaye artırımı talebi reddedilen galatasaray, bu kez formül değiştirdi. sarı-kırmızılı kulüp, tamamı nakden karşılanmak üzere yüzde 300 bedelli sermaye artırımı yapma kararı aldı. sermaye piyasası kurulu'nun (spk) kabul etmesi halinde, sermaye artışı ile galatasaray sportif a.ş.'nin kasasına yaklaşık 340 milyon tl girecek. bu miktarın yüzde 45'ini (150 milyon tl) hisse sahibi yatırımcılar, yüzde 55'ini ise kulüp nakden karşılayacak. 600 milyon lira olarak belirlenen kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 13 milyon 940 bin lira olan çıkarılmış sermayenin; tamamı nakden karşılanmak suretiyle (yüzde 300 bedelli) 55 milyon liraya çıkarılmasına ve her bir hisse için kullanım bedelinin 8 lira olmasına karar verildiği ifade edildi.

    başkasina izin verilmezdi
    2012'de gelecek yıllara ait gelirlerini kullanarak sermaye artırımı yapmak isteyen kulübe spk geçit vermemişti. galatasaray, bu kez cari gelirlerinden sermaye artırımı yapacak. uzmanlar galatasaray'ın başvurusunun kabul edileceğini tahmin ediyor. ancak bilançosuna bakıldığında başka bir firmaya bu şartlarda izin verilmeyeceği yorumları yapılıyor. spk'nın spor kulüplerine yumuşak davrandığı belirtiliyor.

    'ihtiyaç vardi'
    sabah'ın sorularını yanıtlayan galatasaray yönetim kurulu üyesi adnan nas, bu kez kulübün cari gelirleri üzerinden sermaye artırımı talebi olduğunu belirterek "sportif a.ş.'nin sermaye artırımına ihtiyacı vardı. bu kez kulüp olarak yüzde 45'ini nakden karşılayacağız. elde edilen gelirle bu ihtiyacı karşılamayı düşünüyoruz" dedi.

    --- alıntı ---

    kaynak: http://www.thelira.com/...ydan-bedelli-formulu
App Store'dan indirin Google Play'den alın