• 257
    tutup da bu oluşumun başlığı altında kimseyi şakirt-darbeci şeklinde itham etmemek, bir yerlere biat etmekle suçlamamak lazım gelmektedir zannımca. ikinci bir mevzu da; bu grup ile hiç alakası olmayan bir çok galatasaraylının "biz oradan on yıldır çıkamıyoruz, siz nah çıkarsınız!" şeklinde mesajlar attığının farkında olmak gerek. yani? yanisi şu; bu söylem tarzını bu gruba mal etmenin lüzumu yok. doğru veya yanlış bulduğunu lisan-ı münasip ile, hatta mümkünse biraz daha itina göstererek, neden-sonuç ilişkisi ile yazarsın olur biter. buna katılmayan birisinin de gelip bir başkasını şu veya bu olmakla itham etmeden buna niçin katılmadığını, veya durumun ne olduğunu açıklaması doğru olandır. aksi takdirde; bizler -artık kaç kişi isek- sağ duyulu şekilde bu sözlükte siyasi konular da tartışılır, tartışılabilmelidir dediğimizde ne kadar yerinde ifadelerle derdimizi anlatırsak anlatalım, söylediklerimiz taca çıkar. bu konuda yazar arkadaşlardan biraz özen bekliyorum.

    bir de şahsi tavsiye veya temenni; nasıl algılamak isterseniz artık; lütfen bağlı bulunduğunuz siyasi fikirlere, dine, mezhebe, tuttuğunuz takıma, yaşadığınız semte kelimenin sosyolojik anlamı ile fanatik olmayın. çünkü; böyle olduğunuzda gündelik hayat içerisinde siz bir şeylere hali hazırda biat etmişken bir başkasını biat etmek ve satılmış olmak ile itham etmiş oluyorsunuz ve bu anlamsız, sığ, kısır bir çekişme ortamı oluşturuyor. hem bir fayda sağlamıyor, hem de faydalı olabilecek diyalogların da önünü tıkıyor. biraz daha dikkat lütfen.

    son olarak; sembolik biçimde de olsa tribünde var olmasını bir kaç açıdan faydalı bulduğum bir grup tekyumruk. bunu da belirtmek isterim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın