• 134
    iyiki ülkemize gelmemiş oyunlardır. malum kişilere siyasi nefretimiz bir tarafa, sportif açıdan, tesisler açısından, izleyici kitlesi açısından, altyapı açısından, gelen sporcuları/izleyicileri ağırlama, tatmin etme açısından ve en önemlisi de ülkemizin reklamını yapma açısından çok fena sıçacaktık zaten.

    bir ülke düşün kü 10 yıldır kazandığı bütün madalyalar şaibeli olsun. atasporu güreşte bile doping skandalı baş göstersin, şampiyon güreşçisi ırkçılık yapmış olsun, futbolunda şike, maç satın alma, hakem satın alma havalarda uçuşsun, federasyonun başındaki adam aleni bir şekilde taraf tutuyor olsun, koskoca lig tv kanallarına peşkeş çekiliyor olsun, sokaktaki adamın atletizmle tek alakası "oğlum mayo falan giyiyo karılar" olsun, basketbol takımı siyasi parti tarafından yönetilsin, spor boğazına kadar siyasete batmış olsun.

    bir ülke düşün ki akdeniz oyunlarında hükümet protesto edilmesin diye bütün biletler hükümet yandaşlarına peşkeş çekilmiş olsun, olimpiyatları yapmayı düşündüğü stadyum ta ebesinin amındaki olimpiyat stadı olsun ki hem stada ulaşım hem de stadın bulunduğu yerin şartları olimpiyatlar için üst düzey elverişsiz.

    bir ülke düşün ki başındaki adam en büyük rakiplerinin olimpiyat oyunları seçimlerinden çekilmesini isteyecek kadar pişkin ve ezik olsun. karşısındaki adamı kendi tebasından biriymiş sanıp "bu sefer de biz yapalım" diye ezik laflar edebilsin.

    bir ülke düşün ki bütün sınır komşularıyla ilişkileri kötü olsun ki bir tanesiyle savaşa girmek üzere olduğu aşikar. başlarındaki adamlar ağzından savaş lafını düşürmezken olimpiyatların kendilerine verilmesini umsun.

    maalesef durum böyle.

    edit: buna rağmen hala büyüklerimiz çıkıp her şey güllük gülistanlıkmış da ibneliğine bize vermemişler gibi konuşuyorlar ya. pembe gözlüklerinizi sikeyim sizin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın