• 16665
    şimdi bir mekan düşünelin.. bu mekan çok güzeldir ama hiç müşteri gelmez. insanlar da sorarlar ‘ya kardeşim bu mekan nedene hiç iş yapmıyor?’ diye. sonra gün gelir bu mekanın işletmecisi değişir ve bu mekan bir bakarsın en revaçta yer oldu. işte bizim milli takım da böyle. çok iyi futbolcularımız var. bu grubun hollanda’dan sonra tartışmasız en iyi takımı biziz. ama nelerle uğraşıyoruz. fatih terim gelmeden önce brezilya’ya veda etmiştik. ama şimdi fatih terim geldi, aynı o mekan gibi milli takım da canlandı ve revaçta oldu.

    romanya tribünleri gibi uzun senedir taraftarımız olmadı. taraftarların kabahati değil. bu milli takım’ın kabahatiydi. sen oynarsan, bizim tribünlerimiz bunun 2 mislisi olur.

    fatih terim’in bir oyun mantalitesi var. top rakipteyken herkes topun arkasında olacak. arkasına bakmadan herkes kendisini topun arkasına atacak. bir futbol takımı bu kadar kısa zaman nasıl değişir, işte örneği. agresif, koşan, orta alanda basan ve rakibe 3 pas yaptırma izni bile vermeyen bir orta saha organizasyonu vardı. ve bunun yanı sıra çok akıllı kontratağa çıkış, ileride çoğalma. kaçırdıklarımızı atsak fark olurdu. ve fatih terim doğru hamleler yaparak oyuna soktuğu mevlüt’le maçın skorunu belirledi. yani oynanan taktiğin meyvesini verdi.

    fatih terim çok eleştiriliyor. ama teknik direktörlüğü, kişiliği ve adamlığını kimse eleştiremez. terim’in eleştirilmesindeki en büyük neden yöneticilerin verdiği demeçlerdi. ancak terim bu hafta içinde bu işi netleştirecektir. çünkü fatih terim bu ülkenin olmazsa olmazıdır. onun sinirlenmesi, onun gergin olması türk futbolunun zararınadır. onun için fatih terim’i yöneticiler yıpratmasınlar. yıpratılacak pozisyonu yaratmasınlar. dün gece fatih hoca bizim bir türk milli futbol takımımız olduğunu tekrar hatırlattı. teşekkürler fatih terim. iyi ki bu ülkede sen varsın.
    bu arada dün akşam herkes çok iyi oynadı, herkes çok mücadele etti. arda takımın lideriydi ve büyük oyuncu olduğunu gösterdi. burak golcülüğünü konuşturdu. gökhan töre de beşiktaş’taki performansını devam ettirdi. kısacası dün gece kötü yoktu. kötü, yöneticilerin ‘ali cengiz’ oyunlarıydı bu hafta.

    sinan engin
App Store'dan indirin Google Play'den alın