• 16656
    avrupa'nin en büyük 6. futbol ekonomisine sahibiz. yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da çok önemli futbol kaynaklarımız var. yurt dışına birçok yetenek gönderdik. tüm bunların hepsini görmezden gelenlerin, küçümseyerek "elimizdeki yetenekler bu kadar" diyenlerin, "son yıllarda türkiye'de futbolcu yetişmiyor, şansız bir dönem yaşıyoruz" açıklamaları yapanların bu maçtan sonra alacağı çok ders olmalı. biz ülke olarak bu söylemleri yıllar önce geride bıraktık. büyük başarılar elde eden milli takımlar ve teknik adamlar yetişirdik. bu kuşaklardan sonra kalkıp bu masalları türk toplumuna anlatmaya çalışmak futbolumuza hem zaman hem itibar kaybettirdi.. puan cetvelinde geride olsak da gurubumuzun hollanda ile beraber en iyi 2 takımından biriyiz. bunun tartışacak, şüphe edecek yanı yok. bu noktada başladığımız grup maçlarında bugün romanya'yı kendi evinde yenip tekrar işe ortak olmaktan da son derece mutluyuz. romanya ve macaristan, türkiye'nin rakibi olamazlar. bunlar taktik disiplinleri yüksek olan takımlar ama yetenek ve kapasite anlamında bizimle aynı kefede değiller. doğru şekilde yönetilen bir türkiye'yle karşılaştıklarında da ne duruma düştüklerini hep beraber gördük.
    dün akşam kendi karakterini ortaya koyan, kendi oyun disiplinini kabul ettiren, kendi oynamak istediği gibi oynayan milli takımımız çok önemli bir işe imza attı. taktik anlamda cesaretli bir oyun anlayışıyla oynamamıza rağmen takım halinde müthiş bir bütünlük sağladık. hücumda beraber çoğaldık, kapanırken de bütün takım müthiş bir savunma yaptık. bu maç içinde arda, caner, gönül, selçuk gibi isimleri saymaya başlarken diğerlerini de peşinden saymamız gerekiyor. savunma blogumuz semih ve ömer, alan savunmasını ve birebir adam savunmasını merkezde çok etkili yaptılar. selçuk ve topal orta alanda pas yüzdesini çok yukarıda tutarken, oyunu da aynı kalitede yönlendirdiler. umut ve burak işin hem atak hem savunma tarafında etkili oldular. burak değerlendiremediği ilk pozisyondan sonra demoralize olmadan oyunda kalarak attığı golle akşamki maçın kilidini açtı. gönül ve caner iki bek olarak müthiş verimli oynadılar. töre ve arda ise işin organizasyonunu ele alıp bütün maçı kontrolümüzde tutmayı başardılar. işin özetinde hep beraber hareket eden hem ofans yönünü hem defans yönünü birlikte yapan milli takım olarak sahadaydık.
    demek ki yapabiliyormuşuz. demek ki yeteneklerimiz varmış. demek ki, onları işler hale getirebiliyormuşuz. klasik ama yeri geldiği için bir kez de biz söyleyelim; at sahibine göre kişneyebiliyormuş.

    ali gültiken
App Store'dan indirin Google Play'den alın