• 5
    galatasaray sportif aş. tarafından 11.09.2013 tarihinde kap'a bildirimiyle resmiyet kazanmış faaliyettir. bildirime göre sportif aş'nin ödenmiş sermayesi 41.821.265,70 tl arttırılıyor. rüçhan hakkı olarak da 1tl ye 8tl olarak primli kullandırılıyor. yani sermayemiz 334.570.125,60 tl artıyor; bunun %55 ini klüp, %45 ini ise ortaklar karşılayacak. arttırıma katılmak istemeyen hissedarlar, dilerlerse hisselerini son 30 günlük ortalama bedeli üzerinden klübe geri verebilecek. bu arttırma katılacak hissedarlar ise karşılığı bedeli klübe yatıracaklar ki bu da klübe 150.500.000,00 (yüz elli milyon beş yüz bin) tl'lik bir nakit girişi sağlayacak; hem de tek seferde.

    bu sermaye arttırımıyla şirket, özsermayesini eksi değerden kurtarıp, uzun zamandır süregelen iflas halinde bir işletme olmaktan kurtulacak; klüp ise borçlarını büyük oranda azaltıp financial fair play kriterlerine daha uyumlu hale gelecek. bilançolarda bizi aşağı çeken faiz yüküne katkısı da işin bonusu olacak.

    rakamlarla arası iyi olmayan arkadaşlar için şöyle anlatayım; ünal aysal dönemindeki sportif başarılara ne kadar sevindiysek; bu iki sermaye arttırımı da klüp adına o derece sevinilesi bir durumdur. iki sene üstüste yaşanılan şampiyonluktan çok daha zorlu bir süreci, bu ikinci sermaye arttırımı sırasında yaşadı galatasaray yönetimleri.
App Store'dan indirin Google Play'den alın