resim
Hamit Altıntop
Görev:Sportif Direktör
Takım:Türkiye
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 3034
    hamit altıntop'un insanlar üstünde enteresan bir algısı var. sanılıyor ki, hamit, kanat oynatıldığı için kötü oynuyor. sağ iç oynatılsa aslında kötü oynamaz.

    bunu savunan insanların galatasaray maçlarını nasıl izlediğini hala anlayabilmiş değilim. bir defa galatasaray 4'lü orta saha oynamadığı için kanatsız oynuyor. yani melo geride oynarken selçuk sol iç, hamit de sağ iç oynuyor. baya baya sağ iç yani.

    bizim hamit'ten beklentimiz keita etkisi yaratması değil. böyle bir şeyi hiç istemedik zaten. oynadığı kanadı kullanan eboue gibi bir adam var. kanat organizasyonlarında ona destek olsun yeter. zaten eboue kanattan bindiriyor. hamit'in yapması gereken, çizgiye iniş sürecinde eboue'ye yardımcı olmak. bunun dışında enteresan kanat organizasyonları beklemiyor açıkcası.

    hamit bunu yapmadığı gibi, orta sahaya yardım konusunda da sıkıntılı. pozisyon bilgisi bir çok oyuncudan iyi olduğu için alanını kapatıyor doğrudur ama pas organizasyonlarının içinde değil. kaçak oynuyor. bazen 10 dakika ayağına top gelmiyor. spikerin, onun adını söylediğini duymuyoruz. haliyle galatasaray hücumda eksik oynamış oluyor.

    biz, manyak gibi asist yapsın da demiyoruz ama az sorumluluk alsın. şu takımda performans olarak en az güvendiğim adamlardan biri olan emre çolak bile, daha çok top alıyor, pas yapıyor. kaçak oynamıyor, saklanmıyor.

    galatasaray'ın bu sezon hücumda çok etkisiz olmasının en önemli sebebi pas organizasyonunun sekteye uğraması. gerek sol bek hakan balta'nın, gerekse hamit'in bu organizasyonun içinde oldukça kötü performans göstermesi takımı ileri taşımıyor. hücumda, sette hep eksik kalıyor takım.

    riera oynarken, orta sahaya yaklaşıp ve hatta içeri girip göbekteki elemanlara yardım ediyordu pas alış verişinde. o zaman hamit'in bu kaçak oyunu göze çarpmıyordu ama şimdi riera da olmayınca, yerine oynayan hakan balta herhangi bir organizasyon içinde yer almayınca hamit çok fazla göze batıyor.

    tüm bunların yanında, inanılmaz bir mental yorgunluk ya da kopukluk da görüyorum. kafasında bir yerlerde bir sıkıntısı var ve tüm diğer sıkıntılarla birleşince saha içinde çekilmez bir adam oluveriyor hamit.

    selametle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın