• 13
    --- alıntı ---

    kristijan nikolov: saf elmas
    büyük ihtimalle siz onun ismini ilk kez tbf'yle yaşanan lisans krizinde duydunuz ama o alt yaş gruplarındaki performansıyla adını çoktan bir çok scouta ezberletti. doğum yılı: 1996, ülke : makedonya, mevkii: oyun kurucu. işte kristijan nikolov

    kristijan nikolov, oktay mahmuti döneminde galatasaray altyapısına kazandırılmış bir yetenek. vücudu ve yeteneklerine baktığınız zaman basketbolcu olarak doğduğunu görebilirsiniz. uzun kolları ve bacakları ona -özellikle kendi yaş grubunda- büyük avantaj sağlıyor.

    oyuncumuzun yeteneklerini irdelediğimiz zaman ilk sivrilen özelliği deliciliği. pick'e gelen uzun çok iyi kullanıp içeri giriyor ve pick sonrası -şutu da kullansa da- genellikle içeri penetre edip pozisyonu bitiriyor. bunları yaparken hem galatasaray'daki takımında hem de makedonya u18 milli takımı'nda lider olmasının verdiği cesaret de işini kolaylaştırıyor tabii. yine bu durumun verdiği özgüvenle şut kullanmaktan çekinmeyen oyuncunun şutlarını o kadar övemeyeceğim. şutu yeteneklerine oranla aşağıda kalıyor ama nikolov yine ortalama bi şutör. tabii daha yaşının 16 olduğunu düşünürsek bu bir genç oyuncu için kapatılabilecek bir handikap.

    avrupa basketbolu'nda önemli bir kısım olan ikili oyunlarda da fena sayılmaz nikolov. iyi bir uzunla oynadığı zaman topu doğru zamanlamayla uzunuyla buluşturabiliyor. eğer uzunu doğru zamanlamala devrilmezse tutkuvari hareketle topu soluna vurup içeri giriyor ve korkusuzca turnikeleri bırakıyor. oyunun belki de en zayıf yönü fast-break'deki davranışları. kendi bitirmeye o kadar şartlanıyor ki trailer olarak gelen arkadaşlarını çoğu zaman görmüyor/göremiyor.

    savunması hakkında bişeyler söylemek şimdilik güç. daha er meydanında göstermedi kendini ama iyi savunma yapacak malzeme (uzun kol) onda mevcut. eğer üstüne düşerse en azından sinan can kadar savunmacı olabilir :(
    --- alıntı ---
    http://fadeawaybasket.blogspot.com/...kolov-saf-elmas.html

    vakti zamanında böyle bişeyler karalamıştım hakkında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın