• 16463
    --- vatan ---
    belki de son 20 yılın en zayıf avrupa şampiyonası olacak 2013 slovenya. madalya konusunda olağan şüpheli olarak bildiğimiz ülkelerin pek çoğu önemli bir geçiş döneminde. ispanya ve fransa dışında herkes ciddi kan kaybetti.

    ancak konu türkiye olduğu zaman rakiplerden çok bizim ne durumda olduğumuz, ne yapacağımız her zaman daha önemli oluyor. belli bir çizgi yakalamakta, ülke dışındaki yarışmalarda potansiyelimize ulaşmakta hayli zorlanıyor, bir türlü istikrar bulamıyoruz malum.

    slovenya’ya da madalya hedefiyle giderken bunun ne kadar yakın olduğunu tam olarak öngörmek kolay değil. milliler’in çok uzun süreden beri gelen bir savunma alışkanlığı ve bunu çok iyi uygulayacak bir malzemesi var. oyundan düşmediğimiz sürece kolay kolay sayı yemiyoruz. sadece bu bile her maçı kazanmak için bir şans veriyor takıma. en kötü günde bile oyuna tutunmak için sırtımızı dayayacağımız en güçlü ağaç savunma. kadro açısından da özellikle uzunlar konusunda neredeyse şampiyonanın en iyi takımı durumundayız. belki ispanya bu konuda rakip olabilir o kadar.

    içerde iyiyiz, sayı yemiyoruz. bunlar iyi ama “dışarda ne yapacağız?” ve “ne kadar atacağız?” soruları bu takımın gidebileceği son noktayı belirleyecek. zaten daha kadro kurulurken kerem tunçeri’nin alınmaması takımda önemli bir boşluk doğurdu. kerem bu takımın en iyi oyuncusu değil. hatta şu aşamada 20 dakika bile alması çok olabilir. ama uzun süredir en önemli oyuncusu konumundaydı.
    onun kötü oyunu litvanya’da hücumun tamamen dibe vurmasında önemli rol oynamıştı. ancak ne olursa olsun bu ülke pasaportu taşıyan oyuncular arasında “takım yönetmek” konusunda en yetkin isim halen. işler sıkıştığında oyuna yön verecek tecrübesi ve yeteneği halen mevcut.

    ancak kerem yerine başka bir yoldan gitmeyi tercih etti bogdan tanjevic. ender arslan, doğuş ve sinan oyun kurucu oynayacak. belli ki bütün yatırımı savunmaya yapacağız. doğuş ve sinan topa baskı konusunda rakiplerini hayata küstürürler küstürmesine de oyun kurma ikisi için de güçlü alanlar değil. tecrübeli ender ise halen istikrarsız. bu durumda “takım yönetme” rolü ve dolayısıyla en önemli isim unvanı da emir ve hidayet’e kalıyor.

    takıma 3 numara pozisyonundan yön vermek rakiplere alışılmadık eşleşme sorunları da yaratacak ama genelde co-pilotluk yaptıkları bu arabanın sürücü koltuğuna geçmeleri nasıl sonuç verecek göreceğiz. ama şu kesin ki bu ikilinin performansı hayati.

    neyse ki hazırlık döneminin başında dibe vuran formları, sonda yükselişe geçti. aynı şekilde bir başka sorunlu bölge olan 2 numarada da kariyerinin en zayıf sezonunu geçiren ömer onan’ın yeniden kendini bulması ayrıca sevindirici.

    türkiye maça savunmayla damga vurup rakibi yıldıramadığı maçlarda çok zorlanacak. kolay kolay kaybetmeyecek ama kolay kolay da kazanamayacak bu karşılaşmaları. bu durumda iş gidip gelip son toplara kalacak ki işte esas takımın en büyük zaafı da orada.
    bu durumlarda bogdan tanjevic’in belli şemalara bağlı kalmayıp farklı şeyler denemeyi, macerayı sevdiği biliniyor. bu şampiyona gidip gelip o maceraların sonunda ne olduğuna bağlanabilir. misal hidayet için çizilen oyunun kerem tunçeri ile turnike olması...

    --- kaan kural ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın