resim
Sabri Sarıoğlu
Görev:Teknik Direktör
Takım:Türkiye U18
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 4485
    2013-2014 sezonunda hakan balta ile birlikte takımın kilit türk oyuncusu. 6+0+4 yabancı kısıtı nedeniyle türk oyunculara stsl için buyuk ihtiyaç duyulmaktadır. muslera-drogba-sneijder-melo ve bruma nın ilk 11'de yer alacağını düşünürsek geriye 1 kontenjan kalıyor. amrabat, chedjou, dany, riera ve eboue. kalan kontenjanın gökhan zanın istikrarsızlığı dolayısıyla chedjou'da kalacağını düşünüyorum. bu sebeple defans hattı hakan-semih-chedjou-sabri olacaktır.

    burada önemli bir nokta şu anki 4-1-2-1-2 gibi bir sitemde oynuyoruz. ofansta ise melo stoperlerin arasına girerek 3'lü defans gibi oynayıp bekleri ileri çıkarıyoruz. yani sol bek ve sağ bekin tüm koridoru kullanmasını bekliyoruz. merkez ağırlıklı oynanan bu oyunda sağ ve sol beklerin yeterli düzeyde olamaması sebebiyle oyunu genişletemiyoruz. hocanın sistemi değiştirip 4-2-3-1 gibi bir sisteme dönmek ve kanatlara oyunu yaymak istemesiyle birlikte brumanın transferi gerçekleşti. ancak brumanın 18 yaşında olması yaz aylarını takımsız geçirmesi ve adaptasyon gibi sorunlar dolayısıyla bu sistemin bir anda gerçekleşmesini de beklemiyorum. belki brumayı yedek oturtup amrabatın son maçta yaptığı gibi 2. yarılarda katkı yapması ilk aşamada beklenebilir.

    sonuç olarak merkez oyununda sabrinin sağ kulvarı enerjisiyle eboue den daha iyi kullanabileceğini düşünüyorum. kaldıki takımın enerji sorunu olduğu yaş itibariyle reaksiyon göstermede sıkıntı yaşadığı ligdeki ilk 3 maçta gözükmektedir. takımı ateşleyecek gerekirse sahada tansiuyonu yükseltecek kişi sabridir. umarım sabri hakettiği yere uzun yıllar sonra gelir ve artık sona yaklaştığı futbolculuk döneminde salakça sabri esprisi yapanları utandırır.

    not:bu arada sabri esprisi yapanların futbolla ilgisi twitter ve facebookla sınırlı gibime geliyor, maçları izlediklerini veya stada gittiklerini pek zannetmiyorum. söylenebilecek en doğru tespit bence sabri kendisini geliştiremedi olmuştur. ancak benim için türkiyedeki en iyi yedek oyuncudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın