• 88
    ne takımlarımızın, ne de futbolumuzun gelişimine en ufak bir katkı sağlamadığı gibi tam aksine gelişmemizin, çıtayı yükseltmemizin önündeki en büyük engeldir. sanırım mevcut futbol federasyonu, türk futbolunun yükselişini engellemeyi kendilerine amaç edinmiş olmalılar. aksi takdirde yabancı sınırlaması zaten çağ dışı bir uygulamayken mevcut 6+2+2'yi revize ederek 6+0+4 uygulamasını yürürlüğe koymak ve onca haklı itiraza rağmen bunun arkasında durmak, izah edilemez konulardır.

    elimizdeki kadroya transferi gündemde olan bruma'yı da eklediğimizde, chedjou'nun bu uygulamaya kurban gideceğini söyleyebiliriz. çünkü muslera, melo, sneijder ve drogba ile zaten 4 yabancı hakkımızı kullanmış olacağız. bruma'yı oynattığımızda, diğer kanadı da amrabat ile kullanacağımızı hesap edersek 6 yabancı hakkımızı doldurmuş olacağız. bu durumda hem eboue'nin hücum bindirmelerinden mahrum kalacağız, hem o bölgede sabri/hamit ile idare etme mecburiyeti duyacağız, hem de stoper bölgesi için semih/gökhan (veya ceyhun) ikilisi alternatifsiz tek çaremiz olacak. üstelik chedjou transferi sonrası, geçtiğimiz sezon semih-dany ikilisinin artı ve eksilerini gördükten sonra chedjou'yu semih'in yanına monte ederek çok güçlü ve güvenilir bir tandem kurma şansına sahiptik. fakat geldiğimiz noktada önce riera'dan mahrum kaldık, şimdi de eboue ve chedjou'yu bu çağ dışı yabancı kısıtlamasına kurban veriyoruz

    bu gerçekleri, uygulamanın saçmalığını elbette federasyon da görüyor fakat hem bu uygulamanın savunucuları olmaları, hem de bu da yetmezmiş gibi önümüzdeki sene 5+0+3'e düşürecek cesareti kendilerinde bulmaları, akıl ve mantık sınırlarını tamamen alt üst ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın