• 18
    --- alıntı ---
    eurobasket c: fazla underdog
    eurobasket c grubunda 6 ilk 3 adayı boy gösteriyor. grubun doğal favorisi ispanya olsa da geri kalan 5 ekibi birbirinden ayırmak çok zor. her sayı kritik, her top önemli...

    ispanya: grubun ve turnuvanın favorilerinden olsalar da bu kez turnuvaya navarro ve pau gasol eksikleriyle gidiyorlar. ayrıca daveti reddeden nikola mirotic ve serge ibaka'yı da atlamamak gerek. ancak kadro kalitesi olarak hala gruptaki rakiplerine biraz yukarıdan bakıyorlar. bu yaz dallas'tan dolgun bir kontrat alan jose calderon, avrupa'nın en istim üstünde iki guard llull ve rodriguez'in yanı sıra nba'in değerli oyun kurucularından ricky rubio da ispanya'nın kısa rotasyonunda yer alıyor. 3 numarada rudy fernandez'in yanına fernando san emeterio'yu koyan ispanyollar'ın en büyük sıkıntısı pota altı. kağıt üzerinde marc gasol'un sorumluluk alacağı bi rotasyon gibi dursa da rakiplerle baş etmek için alex mumbru ve victor claver gibi isimlerin de elini taşın altına koyması gerekiyor.

    gürcistan: yıllarca "basketbol ve gürcistan denildiğinde ilk akla gelen isim olan zaza pachulia bu turnuvada olmasa da gürcistan belki ilk kez taşlar yerine oturmuş bir vaziyette turnuvaya geliyor. pota altında euroleague seviyesinde iş yapan gio shermadini ve victor sanikidze, forvet pozisyonunda galatasaraylı manu markoishvili'yi barındıran kadroyu diğer gürcistanlar'dan ayıran en belirgin özelliği bir guarda sahip olması. ricky hickman'ı devşiren gürcüler'in gruptaki geleceği de büyük bir miktarda maccabi'nin yıldızına bağlı.

    çek cumhuriyeti: bu zor grubun zayıf halkası gibi dursalar da kesinlikle hafife alınmaması gereken bi ekip. 2011 ve 2012 draft'ında seçilen jan vesely ve tomas sotaransky'nin jiri walsch ve lubos barton gibi tercrübeleri barındıran kadronun x-factor'ü eski olin'li david jelinek. g/f pozisyonunda gayet zenginler ancak 1 ve 5 numaraları büyük soru işareti olarak duruyor. ancak hafife alırsanız sizi hemen düzenden çıkarabilecek oyunculara sahipler. sürpriz galibiyetlerle grupta bir sürprize imza atmaya çalışacaklar.

    hırvatistan: ispanya haricindeki 5 takım içinde kadrosu en oturmuş takım diyebilirz hırvatlar'a. 1 numarada draper ve roko ukic, skorer rolünde bojan bogdanovic ve pota altında avrupa'nın en önemli isimlerinden luka zoric ve ante tomic. bu iskelete yan parçalar olarak k. simon, dario saric ve luksa andric gibi isimlere de sahip olan hırvatistan, ispanyollar'ın arkasından kalan 2 biletten biri için en şanslı ekip olarak duruyor ancak grup çok karışık. kötü sürprizlere izin vermemeleri gerek.

    slovenya: ev sahibi slovenya için kadrolar öncesinde olmuluydum ancak yapılan joksimovic-prepelic tercihi onların kendi ayaklarına sıktıkları nokta oldu. yine de nash'in halefi goran ve biraderi zoran dragic, erdemir'den jure balazic ve bu sene acb'ye transfer olan jaka blazic'in yanı sıra pota altında gasper vidmar, bostjan nachbar ve dino muric gibi elit uzunlara sahip olan slovenler için en büyük sorun; yıllarca takımı taşıyan jaka lakovic'in artık o çaptan düşmesi ve kadroya alınmaması olacak. ev sahibi elbet kendi evinde taraftarına güzel şeyler izletmek isteyecektir ancak koç maljkovic'in bazı konuların üzerinde kafa patlatması şart.

    polonya: fadeawaybasket ekibi olarak "ismail şenol peri masalı takımı" olarak seçtiğimiz polonya; bize göre grubun peri masalını yazmaya en yakn takımı. pota altında iki oyun ustası maciej lamper ve suns'ın esas çocuğu gortat tandemine sahip polonya; bu ikilinin yanı sıra kelati gibi bir skorere ve ponitka-koszarek gibi iki yetenekli guarda sahip. son eurobasket'te eksik kadrolarıyla türkiye'ye çelme takıp, luol deng'e takılan polonya bu sefer çok daha iyi bir kadroya sahip. koç dirk bauermann eğer kelati'nin yanına koyacağı dış skoreri bulursa -ben darda berisha'nın çağırılacağını düşünüyordum- grup ve ötesi için tüm avrupa'yı şaşırtabilirler.

    --- alıntı ---
    http://fadeawaybasket.blogspot.com/...derdog.html?spref=tw
App Store'dan indirin Google Play'den alın