• 17
    --- alıntı ---

    eurobasket 2013 a grubu
    takımlar; almanya, belçika, büyük britanya, fransa, israil, ukrayna

    açık ara gruplar arasında en yumuşak olanı. fransa hariç madalya adayı hiç bir takım yok.

    almanya
    dirk nowitzki olmayınca almanya'nın tadı tuzu yok. ayrıca devşirme chris kaman'da yok. gençleştirme yapmaya düşünceleri var ama takımı sırtlayacak yeni isimler gelmedi. tim ohlbrecht ise nba'de kontrat almak için gelmedi robin benzing'den umutları olsa da, benzing'in 3-4 numaraya sıkışması potansiyelinin ortaya çıkmamasına neden oldu. genç uzun tibor pleiss, heiko schaffartzik, şütor lucca staiger, maik zirbes ve gelenek ile 2. tura kalırlar. sonrası için ne yetenek ne tecrübe mevcut.

    belçika
    koçları jacques ledure turnuvaya tecrübe kazanmak istediklerini ve ileriyi düşündüklerini söylese de, kadronun en potansiyelli ismi matt lojeski olmayınca almanya veya diğer takımlara yapılacak sürprizlerin önüne set çekti. axel hervelle, jonathan tabu, san van rossom gibi liga endesa'da oynaya basketbolcuları var. grupta almanya'ya bir sürpriz yaparlarsa şaşırmam. ama işleri zor.

    büyük britanya
    2012 londra olimpiyatları ile atağa kalkan britanya basketbolu biraz heyecanını kaybetmiş gözüküyor. bu turnuvada üst düzey hiç bir oyuncusu getirmeyecekler. luol deng, joel freeland, daniel clark, pops mensah-bonsu, nate ranking kadroda yok. eurobasket 2011'de türk milli takımına 2. tura taşıyan britanya'nın bu sene işi zor.

    fransa
    eurobasket 2011'in finalisti fransa bu turnuvanında favorilerinden. tarihsel bağlarla afrika'nın çorak topraklarındaki eski sömürgelerinden gelen atletik, hızlı tempoya uygun ve iyi savunmacı takıma, tony parker, nando de colo, thomas heurtel gibi çok kaliteli 1-2 rotasyonuna nicolas batum, mickaël gelabale, florent pietrus, boris diaw forvetlere sahipler. ama pivot konusunda o kadar kalite bulmak zor. alexis ajinca ve joffrey lauvergne biraz zayıf kalıyorlar. 2011'de joackim noah ve kevin seraphin ciddi fark yaratmışlardı ispanya dışında. 2 oyuncuda yok. bu 5 rotasyonu biraz onları dış atıcılara bağlı bırakabilir. koç vincent collet bazı tercihleri ile şaşırttı. fabian causeur, leo westermann, adrian moerman gibi oyuncular son 12 dışında kaldı. yine de madalya adayı olacaklardır.

    israil
    turnuvada sürpriz beklediğim takımlardan bir diğeri de israil. her ne kadar maccabi tel aviv çok uzun zamandır, avrupa'nın elit takımlarından olsa da, israil ülke olarak hamleyi yapamadı. ama grubun yumuşaklığı onlar adına büyük şans. omri casspi, yogev ohayon, lior eliyahu, yotam halperin, guy pnini, alex tyus gibi oyunculara sahipler. grupta ikincilik dışında her durumda başarısız sayarım.

    ukrayna
    ülke olarak hamle yapamayan ve tek düze atlet oyuncular yetiştiren ukrayna'nın şansı çok düşük. sergii gladyr ve viacheslav kravtsov dışında ülke dışında oynayan oyuncuları yok. mike fratello hariç ünlü kimse de yok. keşke avrupa şampiyonası 16 takıma inse.

    sonuç

    1. fransa
    2. israil
    3. almanya

    --- alıntı ---

    http://fadeawaybasket.blogspot.com/...sket-2013-grubu.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın