resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 8895
    20 milyona satın alınması enayilik falan değildir. bunun enayilik olduğunu düşünenler, 20 milyonun çok olduğunu düşünenler bir kerede şu açıdan düşünsünler bence olayı.

    arda bedavaya gitseydi bugün 20 milyona almak enayilik değil bildiğin aptallıktı, buna lafım yok. onu ancak fenerbahçe yapar*

    gittiği gün ne kendisine ne de takımına hayrı olmayan bir adamdı arda. kalsaydıda olmayacaktı. bir ortam değişikliğine ihtiyaç vardı ve arda turanı o günün şartlarında o günkü haliyle bile 12 milyona sattık. 2 sene avrupada deneyim kazandı, üst düzey maçlar oynadı, uefa kupasını ve kral kupasını kazandı, o seviyeyi öğrendi ve haliyle fiyatını arttırdı. şimdi 20 milyon vermek aslında ardanın bize maliyeti 8 milyon demektir. yani burada kalsa furkan özçaldan hallice olacak bir arda yurt dışında master yaparak geri gelecek. bunun bize maliyeti 8 milyon euro olacak. kaldı ki arda burada kalsaydı 2 sene yıllık 2,5 tan 5 milyonda alacaktı. düş bunuda, kaldı 3 milyon euro.

    25-26 yaşlarında olan, en az 8 sene daha kulübe hizmet edecek olan, alt yapından yetişen, potansiyeli yüksek olan ama işlenmeye ihtiyacın olan, bir gelecek planı olarak gördüğün futbolcuya 3-5 milyon yatırım yapmak enayilik değil, yöneticilik başarısıdır. hele bir de bonservisi 20 milyondan aşağı bir rakam olursa çok akıllıca bir iştir.

    20-12 = 8 milyon euro. ardanın 2 senede alacağı yıllık ücretlerde nereden baksan 5 milyon euro. burada kalsaydı belkide hiç verim alamayacağımız ardaya üstüne 5 milyonda para ödeyecektik.

    şimdi 8 milyon fazladan para verilerek alınmasında hiç bir sakınca yoktur bence. bambaşka bir arda gelecek emin olun.

    birde şöyle örneklendireyim tezimi. emre çolakı bugün 3 milyona satsak, 2 sene sonra emre gittiği yerde kendisini geliştirip selçuk inan seviyesine yaklaşsa, o zaman 6 milyon verip emre çolakı almak enayilik olurmu? bence olmaz. bence bu formül alt yapıdaki oyuncularda denenmelidir. ama altınorduya, pttye falan göndererek değil, almanyaya, ingiltereye geri alma opsiyonlu satarak yada kiralayarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın