• 140
    biz de kendi sorunumuzu, sıkıntımızı büyük sanıyoruz. ta ki daha 23 yaşında pes edişini okuyuncaya kadar. salak mısın kardeşim sen ? yaşamaktan vazgeçilir mi ? lösemi, göğüs kanseri ve gırtlak kanserini yenen akrabalarım var ve hepsinin en önemli şey dediği moral. sen moralini umudunu yüksek tutman gerekirken hemen pes etmeyi seçmişsin. yakışır mı 23 yaşında çekip gitmek? denesene tedaviyi, en azından çabalasana hayata tutunmak için.

    askerden geleli 3 ay oldu. daha iyi bir iş bulurum diye askere gitmiştim şimdi aylardır işsizim, sigara daha ucuz olsun diye 20 dakika yürüyerek tütüncüden kaçak sigara alıyorum 3 de 1 fiyatına geliyor diye. yeğenim oldu kırkı çıkmak üzere daha çocuk için bir toplu iğne alamadım, yaşım 29 ve halen çabalıyorum. iş fırsatı yaratır diye kursa kayıt oldum, akrabamdan hatırı sayılır meblağ borç alarak. pes etmiyorum her gün iş ilanlarını kontrol ediyorum. param yok diye 24 saatimin çoğunu evde oturarak ya da yürüyüş için caddelerde boş boş gezerek geçiriyorum. maddi sıkıntılar yüzünden nişanlımla neredeyse her gün tartışıyorum. kızın geleceğini kararttım. neredeyse 3 seneden fazla oldu bekleyişi. hep daha iyi bir iş bulayım halledeceğiz her şeyi diye diye beklettim ama olmadı. 2 farklı üniversitede 7 sene okudum siktiri boktan bir maden mühendisiliği bölümü için. hiç bir zaman çok büyük imkanlarım olmadı. ya da senin kadar zeki olup başka ülkelerde şansımı deneyemedim.

    bunları neden yazıyorum bilmiyorum ama senin moral bulman için şu boktan yaşantımı o dakika unutup elimden geleni yaparım ve eminim burada seni benim gibi tanıyan tanımayan herkes yapar kardeşim. yeter ki pes etme. bak pes etmemek için illaki bir neden vardır. düşün üzeceğin insan sayısını ve lütfen pes etme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın