• 221
    ilk entry'mizde iki takımın son 20 yılda resmi kupalarda kendi aralarında oynadıkları final karşılaşmalarına bakmıştık. oynanan 6 finali de galatasaray'ın kazandığını görmüştük: (bkz: #1285637)

    şimdi ise iki takımın yine son 20 yılda süper lig'te son haftalara ilk iki sırada girip kendi aralarında şampiyonluk mücadelesi verdiği sezonlara bakalım:

    1.
    türkiye süper ligi 2012-2013 sezonu
    - sezonu boyu iki takım arasında geçen şampiyonluk yarışında galatasaray son iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    2.
    türkiye süper ligi 2011-2012 sezonu
    - sezon boyu iki takım arasında geçen şampiyonluk yarışında galatasaray normal sezonu 9 puan farkla lider tamamladı. federasyonun getirdiği saçma sapan sistemli şampiyonluk grubu müsabakaları sonucunda ise sonuç değişmedi. hatta galatasaray 12 mayıs 2012 günü kadıköy fenerbahçe şükrü saraçoğlu stadyumu'nda oynanan final karşılaşmasında şampiyonluk kupasını rakibinin elinden taraftarının önünde söküp aldı ve fenerbahçelilere ömürleri boyunca unutmayacakları bir acı yaşattı.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    3.
    türkiye süper ligi 2007-2008 sezonu
    - sezon boyu galatasaray, fenerbahçe ve sivasspor arasında geçen şampiyonluk yarışında ligin bitimine 3 hafta kala galatasaray önce fenerbahçe'yi (1-0) ertesi hafta da sivasspor'u 5-3 yenerek sezonu önde tamamladı.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    4.
    türkiye süper ligi 2005-2006 sezonu
    - sezon boyu galatasaray ile fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışında fenerbahçe son haftaya lider olarak girmiş olmasına rağmen ipi yine galatasaray göğüsledi. galatasaray'a kaybedilen bu şampiyonluk fenerbahçeliler için senelerce unutulmayacak bir hatıra olarak kaldı.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    5.
    türkiye süper ligi 2004-2005 sezonu
    - sezon boyu galatasaray, fenerbahçe ve trabzonspor arasında geçen şampiyonluk yarışında şampiyonluğu fenerbahçe kazandı.
    şampiyon: fenerbahçe
    ikinci: galatasaray

    6.
    türkiye süper ligi 2001-2002 sezonu
    - sezon boyu galatasaray ile fenerbhaçe arasında geçen şampiyonluk yarışında galatasaray son 8 hafta aradaki 3 puanlık farkın kapanmasına izin vermedi ve sezonu yine rakibinin önünde tamamdı.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    7.
    türkiye süper ligi 2000-2001 sezonu
    - sezon boyu galatasaray ile fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışında şampiyonluğu fenerbahçe kazandı. şike ve teşvik iddia ve itiraflarıyla dolu olan bu sezon türkiye futbol tarihinin en utanç sezonlarında biri olarak tarihe geçti.
    şampiyon: fenerbahçe
    ikinci: galatasaray

    8.
    türkiye süper ligi 1998-1999 sezonu
    - sezonun son 10 haftasına ilk iki sirada giren galatasaray ve fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışında sezon sonu ipi göğüsleyen yine galatasaray oldu.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    9.
    türkiye süper ligi 1997-1998 sezonu
    - sezon boyu galatasaray ve fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışının 29. haftasında fenerbahçe galatasaray'ın önünde averajla lider olmasına rağmen 30. hafta averajla liderliği alan galatasaray sezonu 4 puan farkla rakibinin önünde tamamladı. ligin 17. haftasında fenerbahçe'nin rakibi galatasaray'ın 9 puan önünde olduğunu belirtmekte de fayda var.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    10.
    türkiye süper ligi 1996-1997 sezonu
    - sezon boyu galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş arasında geçen şampiyonluk yarışında son 10 hafta takımlar galatasaray 54, fenerbahçe 53, beşiktaş 52 şeklinde sıralanırken, ligin 33. haftasında fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle galatasaray şampiyonluğunu ilan etti.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: beşiktaş

    11.
    türkiye süper ligi 1993-1994 sezonu
    - sezon boyu galatasaray ile fenerbahçe arasında geçen şampiyonluk yarışında galatasaray sezonun 8. haftasında aldığı liderlik koltuğunu sezon sonuna kadar bırakmadı. ligin son 4 haftasında 1 puanlık farkın kapanmasında izin vermeyen galatasaray, sezon sonu rakibi fenerbahçe'nin 1 puan önünde ipi göğüsledi.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: fenerbahçe

    12.
    türkiye süper ligi 1992-1993 sezonu
    - sezon boyu galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş arasında geçen şampiyonluk yarışında ligin bitimine 8 hafta kala takımlar fenerbahçe (49), beşiktaş (49), galatasaray (46) şeklinde sıralanırken sezon sonu şampiyonluk kupası yine aslanların ellerinde havalandı.
    şampiyon: galatasaray
    ikinci: beşiktaş

    görüldüğü gibi son 20 senede galatasaray ve fenerbahçe tam 12 sezon şampiyonluğu göğüslemek için mücadele vermişler. bu 12 sezonda 10 kez galatasaray şampiyon olurken ezeli rakibi fenerbahçe ise sadece 2 kez galatasaray'ı geride bırakabilmiş.

    (bkz: psikolojik üstünlük)?
App Store'dan indirin Google Play'den alın