• 169
    maçtaki oyuncularla ilgili gözlemlediğim kimi notlar şöyledir;

    fernando muslera: yine mükemmel oynadı. çok zor kurtarışları çok kolaymış gibi gösteriyor bize. bu şüphesiz müthiş yer tutmasından ve pozisyon bilgisinden kaynaklanıyor. kupada aslan paylarından biri yine onundu.

    emmanuel eboue: alıştığımız kanat bindirmelerini ilk yarıda hiç yapmadı. belli ki fatih hoca arkayı boş bırakmaması gerektiğini tembihlemiş. fener eksik kaldıktan sonra sağ kanadı otoban yapmasını bildi. yine de bu gözlerin izlediği en iyi sağ bek.

    gökhan zan: abi sen nasıl bir insansın ya? sakatlıktan çıktı ve aslanlar gibi topunu oynadı. her kafa topunda o vardı. ilk 11 çıktığı 4 fener maçını da kaybettiğimizden adını 11'de görünce korktum ama işte insan kolay fatih terim olmuyor. kupayı kaybetseydik herkes onu ve terim'i suçlu ilan edecekti.

    semih kaya: yılmaz yıkılmaz oynadı yine. aldığı sert darbeler korkuttu. aman çocuk, sana bir şey olacak diye yüreğim çıkıyor.

    hakan balta: fener maçlarının topçusu olduğunu bir kez daha gösterdi. 2011-2012 sezonundaki gibi oynadı. böyle devam edebilirse bu sezon çok işimize yarar. goldeki asistini de unutmayalım.

    felipe melo: yerine wellington veya alper potuk alınsaydı bugün kupayı kaybettik ama bu gençleri kazandık diye avunurduk. büyük topçu. gördüğüm en iyi defansif orta sahamız kesinlikle o. harika oynadı. alves'i attırmaya gitti ve bunu başardı.

    hamit altıntop: hep savundum, hep de savunurum seni hamit. büyük topçusun, futbolu çok iyi biliyorsun eyvallah. ama dün çok kötüydün be abi. 79 dakika sabredilmesi güçtü cidden.

    umut bulut: 79'da hamit'in yerine oyuna girdi. ikinci forvet değil de, forvet gerisi sağda oynadı. çok koştu, mücadele etti. pozisyona giremedi ama kritik toplar çaldı.

    selçuk inan: top ona gelince tüm takım rahatlıyor. yine bunu başardı. hücumun hep içindeydi. kaçırdığı pozisyon çok çok netti. atsa maçın adamı olurdu belki, kaçırdı diye vasat oynadı deniyor.

    nordin amrabat: maçın fark yaratan adamlarının başındaydı. chedjou yerine onu oynatmak bir riskti. terim o riski aldı. o da onun yüzünü kara çıkarmadı. oyundan çıkana kadar her pozisyonun içindeydi. çıkması da doğruydu zira fiziksel olarak düşmüştü ve kırmızı görebilirdi. iyi oynadı. forma yarışında varım dedi.

    erman kılıç: 79'da oyuna girdi. deli gibi koştu. solda son çizgiye de girdi, sol bekten top da çıkardı. galatarasay'da bu sezon 11-12 sezonundaki engin gibi olabilir. ilk kupası hayırlı olsun.

    wesley sneijder: müthiş şutlar çıkardı. mert günok yerine bir başkası olsa efsane bir golü garantiydi. akıl dolu oynadı. bu sezona hazır olduğunu gösterdi. çok yorulmuşken 107'de alkışlarla oyunu terk etti.

    emre çolak: savunmaya çekildiğimiz son 15 dakika sneijder'in yerine oyuna dahil oldu. orta sahamızda top tutmaya çalıştı ama destek bulamadı.

    didier drogba: ef-sa-ne. sadece bu. ef-sa-ne. sana olan sevgimi, senin büyüklüğünü anlatmam mümkün değil.

    gelelim fenerbahçe'ye;

    mert günok: maçın adamı oydu. inanılmaz toplar çıkardı. drogba'nın karşı karşıyası, amrabat'ın pozisyonu, sneijder'in şutu falan derken maçı uzatmaya götürdü. geçen yılki hatalarının altında ezilmedi. volkan ayısından iyi olduğunu düşünüyorum ben. umarım ersun bunu görmez.

    mehmet topuz: türkiye futbol tarihinin önemli kazıklarından biri. amrabat bu gencin kanadını mahvetti. drogba oraya inerek pozisyonlara gitti. kadromuzu 6 yabancıya göre kurduk diyen fener'e neyi kurdunuz amk demek için en büyük kozu verdi. umarım gökhan bir süre daha dönmez. bu kazma bir harika dostum!

    bruno alves: adam lugano. sadece onun kırmızı gösterileni. iyi topçu ama kolay sinirleniyor. melo'nun pozisyonunda yapacağı bir şey yok ama drogba'ya sırf egosunu tatmin etmek için faul yapıp kart gördü. sonra da gitti melo'ya vurdu. ilk yarı amrabat'ın arkasından tekme savurdu. hakemler dikkatli olursa sezonu en az 4-5 kırmızıyla kapatır.

    bekir irtegün: alves çıktıktan sonra drogba ile boğuştu. haklı olarak ezildi. ama bence kötü oynamadı. fener'in iyilerindendi.

    hasan ali kaldırım: eboue ile hamit bu çocuğu mahvederler diyordum ama eboue ilk yarı hiç çıkamadı. hamit de beklenenden çok uzaktı. h.a.k. beni şaşırtacak derecede iyi oynadı. 10 kişi kaldıklarında allah allah diye geldiğimiz anlarda eboue'ye pozisyonlar da verdi ama o normal. fener'in sow ile yakaladığı müthiş pozisyonun yaratıcısıydı.

    dirk kuyt: bal yapmayan arı nedir? budur.

    emre belözoğlu: bir galatasaray derbisinde daha sahada yoktu. hiçbir inisiyatif alamadı. çok çok kötü oynadı. oyunda 105 dakika sabredilmesi inanılmaz.

    caner erkin: oyuna hareket getirsin diye girdi. bizim geri çekildiğimiz dakikalarda artiz artiz hareketler yaptı. sahada kavga arayan tek topçu buydu.

    mehmet topal: kapasitesi oranında mücadele etti ama cidden hücümda bu kadar yokları oynayan oyuncu kaldı mı modern futbolda? bak galatasaraylı, iyi bak, bu adamın oynadığı mevkide melo var bizde. tabii kazanırız amk!

    cristian baroni: maçı anlatan fransız spikerler baroni gezmeye gelmiş diyordu daha 30. dakikada. ikinci yarıya onunla çıkınca ersun, adamlar inanamıyoruz dediler. 57 dakika sabredilmesi iyi oldu adımıza.

    alper potuk: baroni yerine 57'de girdi. 6 dakika sonra fener 10 kişi kaldı. kalmasaydı da biz çok bastırıyorduk falan ama o zaman daha bir yorum yapabilirdik bunun hakkında. kumaşı iyi, o net. ama şimdilik sadece o kadar.

    pierre webo: çok çok etkisiz oynadı. boş boş koşular göz boyamaya yönelikti. yerini 80'de kadlec'e bıraktı. daha da erken çıkmalıydı belki de ama o çıkınca da sow yapayalnız kaldı.

    kadlec: stoperde sırıtmadı. iyi oynadı bile denebilir. drogba'ya o kafayı vurdurmamalı da denemez zira drogba'ya o kafayı vurdurmayacak olsa leverkusen'den fener'e degıl bayern'e giderdi amk!

    moussa sow: kötü değildi ama 0-0'ken inanılmaz bir gol kaçırdı. çok yalnız kaldı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın