• 122
    psikolojik açıdan çok çok önemli bir maç.

    bir şeye önce inanırsın. sonra başarmak için çalışırsın ve en sonunda başarırsın. başarı bu şekilde geldiğinde güzeldir, inanmadığın bir şeyi başarmak yeteri kadar keyif vermez insana.

    geçen yazki maçı* hatırlayalım;
    biz, 2011-2012 sezonunda son maç hariç her derbide ezim ezim ezdik fenerbahçe'yi. bazı maçlarda istediğimiz skoru aldık bazısında alamadık ama oyun olarak hep üstündük. en sonunda da bizi şampiyonluktan etmek için uğraşan herkese karşı sahalarında şampiyonluk kupasını kaldırıp herkese türk futbol tarihi'nin belki de en büyük ayarını vermiştik daha 3 ay önce. ve şampiyonlar ligi biletini direkt alırken fenerbahçe'yi de ön elemelere yollamıştık.
    üstüne üstlük transferde hamit altıntop yarışı olmuş ve orada da ayarı vermiştik itinayla. fenerbahçe daha fazla para vermesine karşın hamit bizi tercih etmişti.
    fenerbahçe ise yıllardan sonra türkiye kupası'nı kazanmış ve taraftarının bir kısmını bununla avutabilmişti. ancak yazınki hamit altıntop darbesi de pastanın çileği olmuştu fenerbahçe adına. tüm sezon rakibine ezilmiş olarak maça çıkıyorsun. ve yazın en önemli oyuncularından biri olan emre belözoğlu'nu bonservissiz göndermişsin. yerine de doğru düzgün bir orta saha koyamamışsın.
    maç gününe gelelim. fenerbahçe bilenmiş olarak maça çıkıyor. biz görece daha rahatız. türlü ibneliklere rağmen yine kazanıyoruz maçı ve kupayı. kadıköy'de kaldırdığımız kupanın üstünden daha 3 ay geçmiş. kötü de futbol oynuyorlar. hani iyi oynayıp kaybetseler bize "biz daha iyi oynadık." deyip geçebilecekler belki ama öyle değil. galatasaray hem oyun olarak hem de skor olarak eziyor. fenerbahçeliler artık bizi yenebileceğini düşünmüyor muhtemelen bu maçtan sonra. 2012-2013 sezonunda bizim önümüze hiç geçemediler puan durumunda hem de o kadar puan kaybetmemize rağmen. biraz da psikolojik bu işte. en sonunda 16 aralık 2012 galatasaray fenerbahçe maçı'nda mesajı tamamen verdik. sezon sonunda da yine şampiyon olduk.

    bugün de maça çıkacak fenerbahçeliler'in kafasında galibiyet net olarak yok bence. galibiyete inan(a)mıyorlar muhtemelen. ek olarak sneijder, drogba gibi oyuncularımız var. durup dururken gol atabilecek, oynun kaderini değiştirebilecek adamlar bunlar.
    daha 1 hafta önce adamların cl ön elemesinde çektikleri rakibin sahasında kupa kaldırdık da geldik. özel bir turnuva da olsa değerli bir kupaydı.

    ben bugün bu kupayı kazanacağımıza inanıyorum. ama öyle ama böyle. kolay bir galibiyet olmayacak elbet. ancak 2 farklı kazanırız diyorum. ve eğer güzel bir oyunla kazanırsak bu sezon da fenerbahçe'den bir cacık olmaz. arsenal'e de elenecekler muhtemelen. şike sürecinin sonucu hiç olmadığı kadar yakın.

    bu maçı alalım. sonrası 4. yıldız. ****

    galatasaray!
App Store'dan indirin Google Play'den alın